Türk: Bizim cemaatin oyuna ihtiyacımız yok

Türk: Bizim cemaatin oyuna ihtiyacımız yok
“Cemaatin BDP'ye oy vermesi çok düşük bir ihtimaldir. Zaten bizim de cemaatin oylarına ihtiyacımız yok”

BDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Ahmet Türk, cemaatin bölgede AK Parti yerine BDP’ye oy kullanacağı iddialarına ilişkin, “Cemaatin BDP'ye oy vermesi çok düşük bir ihtimaldir. Zaten bizim de cemaatin oylarına ihtiyacımız yok” dedi.

MARDİN - BDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Ahmet Türk, Gülen cemaatinin bölgede AK Parti yerine BDP için oy kullanacağına ilişkin iddiaları yanıtladı.

Demokrasiden yana oldukları için bu tür bir siyasetin içerisinde yer almadıklarını, cemaatin ilk uygulamalarını eleştiren, devlet içerisinde ne kadar güçlendiklerine dair ilk uyarıları yapanın kendilerinin olduğunu belirten Türk, hatta Abdullah Öcalan 2 yıl önce paralel yapıya dikkat çektiğinde “bu ne diyor?” diye sesler çıktığını, hatırlattı. Halkları kucaklaştıracak, Anadolu'ya Mezopotamya kültürlerini olduğu gibi kabul edecek, kaynaştıracak, içselleştirerek birbirine karşı hukukunu koruyacak bir mantığın yanında olduklarını sözlerine ekleyen Türk, cemaatin bu yapı, mantık, ve anlayıştan uzak olduğunu iddia etti.

“Cemaatin derdi Başbakanlık değil”

Demokrasi kültürünün oluşmamasından dolayı siyasetin Ergenekon, asker ve cemaate muhtaç olduğunu dile getiren Ahmet Türk, “Türkiye halkının bu kavgalardan, iktidar kavgasından büyük dersler çıkaracağını umuyorum” açıklamasında bulundu. Demokrasini olmadığı yerlerde kendini iktidarlaştırmak isteyen paralel güçlerin ortaya çıkabileceğini belirten Türk, şu andaki problemin hükümet-cemaat sorununun olmadığına vurgu yaptı. Var olan mücadelenin, kontrolü elinde tutma mücadelesi olduğuna dikkat çeken deneyimli isim Türk, “Cemaatin asıl derdi ‘Başbakanlık’ değil. Cemaate siz ‘Başbakanlık' makamı verseniz de onu kabul etmeyecektir. Cemaat kontrolü kaybedince, cemaatin çelişkileri de ortaya çıktı” dedi.

“Bize oy vermeleri düşük bir ihtimal”

Türk, Cemaatin BDP'ye oy vermesi çok düşük bir ihtimaldir, bugüne kadar da buna benzer bir tartışma yaşanmadı. Zaten bizim de cemaatin oylarına ihtiyacımız yok” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.