TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2 bin 736 lira

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2 bin 736 lira
TÜRK-İŞ'e göre mart ayı için açlık sınırı ve yoksulluk sınırı arttı. 4 kişilik ailenin sadece gıda harcaması 2 bin 736 lira oldu. Açıklanan rakam 2 bin 825 lira olan asgari ücretin sadece 89 lira altında.

TİGRİS HABER - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Mart 2021 açlık ve yoksulluk sınırı raporunu açıkladı. TÜRK-İŞ verilerine göre açlık sınırı 2 bin 736, yoksulluk sınırı 8 bin 912 lira oldu.

Araştırmaya göre, 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı bu ay için 18 lira yükseldi. Buna göre bir ailenin sadece günlük gıda harcaması 91 lira olarak hesaplandı. Açlık sınırı sadece 89 lira ile 2 bin 825 lira olan asgari ücretin altında kaldı.

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise bir önceki aya göre 56 lira arttı. Bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 3 bin 317 lira tutarında.

Fiyatlardaki artış sürüyor

Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 0,63 artış gösterdi.

Yaş sebze-meyve ortalama kilogram fiyatı, bu ay 7,25 liradan 7,48 liraya çıktı. Ortalama sebze kilogram fiyatı bu ay 7,38 lira olurken, ortalama meyve fiyatı 7,75 lira olarak hesaplandı.

Tereyağı, margarin, ayçiçek yağı fiyatı bu ay aynı kalırken zeytinyağı fiyatı arttı. Çay ve ıhlamurun yanı sıra reçel, pekmez ve salça fiyatı değişmedi, bal ve tuz fiyatı ise artış gösterdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.