Türk-Rus ortaklığında atıktan enerji üretim tesisi yolda

Türk-Rus ortaklığında atıktan enerji üretim tesisi yolda
Türk inşaat firması Yeni gün, Rus şirketi AGC-1 şirketi ile Moskova'da enerji üretim tesisi inşa edeceğini bildirdi

Türk inşaat firması Yeni gün’ün, Rus Alternative Generating Company-1 (AGC-1) şirketi ile Moskova'da atıktan enerji üretim tesisi inşa edeceği bildirildi.

Etkinlik programında iki ülkeden üniversite rektörlerinin bir araya gelmesi; ortak tarih mirası, dinler arası işbirliği, spor, bilim, kültür ve sanat alanlarında işbirliğinin konuşulması planlanıyor. Ayrıca forumun açılışında ilk kez medya tartışması yapılıyor. Türk-Rus ortaklığında atıktan enerji üretim tesisi yolda

Türk inşaat firması Yeni gün’ün, Rus Alternative  Generating Company-1 (AGC-1) şirketi ile Moskova'da atıktan enerji üretim tesisi inşa edeceği bildirildi.(SPUTNIK)

 

Şirketten yapılan açıklamada, iki şirketin 2 Ağustos’ta sözleşme imzaladığı belirtildi.

 

Rus, Türk ve Azeri uzmanlar, enerji ve ulaştırma alanlarındaki işbirliğini görüşecek

Yeni gün ve Rus AGC-1'in Moskova'da yapacağı atıktan enerji üretim tesisi projesinin ilk aşaması olan katı yakıt deposu inşaatının 2022'de tamamlanacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeni gün İnşaat Üst Yöneticisi Fikret Yeni gün, Rusya'nın atık yönetiminde çevreci bir hassasiyetle çağdaş bir dönüşüm başlattığını vurgulayarak "Dünyanın en büyük başkentleri arasında yer alan Moskova’da bu önemli projeyi üstlenmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu proje, atık yönetimi alanındaki yeni teknolojilerin kullanılmaya başlanması bakımından önemli bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

 

‘1.5 MİLYON KİŞİNİN ELEKTRİK İHTİYACI SAĞLANACAK’

 

Türkiye'yi ziyaret eden Rus turistlerden haziran rekoru

Yeni gün, tesisin Moskova bölgesinde gelecek 4 yılda inşa edilecek 4 tesisten biri olacağına dikkati çekerek "Buralardan elde edilecek enerji, Moskova ve çevresindeki çok sayıda çöp depolama alanının kapatılmasını sağlayarak kentin atık yönetiminin optimize edilmesine yardımcı olacak. Her tesis, 5 milyon insanın yılda yarattığı yaklaşık 700 bin ton kalıntı atığı işleyecek ve 75 megavat elektrik üretecek. Bölgede yaşayan yaklaşık 1,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacı bu tesislerden sağlanacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.