Türkçe ile bulunamayınca Farsça ilan verildi

Türkçe ile bulunamayınca Farsça ilan verildi
Mahkeme, 'şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle boşanma davası açan çiftten evi terk eden ve 7 yıldır kendisinden haber alınamayan İranlı koca için gazetelere Farsça ilan verdi.

İstanbul-Küçükçekmece 5. Asliye Mahkemesi, “şiddetli geçimsizlik” gerekçesiyle boşanma davası açan çiftten evi terk eden ve 7 yıldır kendisinden haber alınamayan İranlı koca için gazetelere Farsça ilan verdi.

Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazetelerde yayımlanan Farsça ilanda, Araz Ghelich ve Hajiyeh Bibi oğlu Mostafa Sarlı (40), Sevda Sarlı ile birlikte açtıkları boşanma davasının duruşmasına davet edildi. İlanda şöyle denildi:

“Mahkememizde aleyhinizde şiddetli geçimsizlik nedeniyle evlilik birliğinin sorumluluk ve görevlerini yerine getirmediğiniz, 2006 yılı Aralık ayında vize yenileteceğinizi belirterek evden ayrıldığınız, bir daha geri dönmediğiniz ve evlilik birliğinin fiilen bittiği belirtilerek boşanma davası açılmış olup dava dilekçesinde belirtilen adresinize yapılamamış ve adres araştırmasından da bir sonuç alınamadığından duruşma gününün ilanen tebliğine karar verilmiştir.”

İlanda ayrıca, Mostafa Sarlı’nın, 30 Ocak 2014 tarihinde saat 12.05'te yapılacak duruşmaya kendisi ya da bir vekili katılmazsa yapılacak işleme itiraz edemeyeceği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.