Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası limitlerini artırdı: İşte Yeni Tutarlar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası limitlerini artırdı: İşte Yeni Tutarlar!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, para transferlerinde ve işyeri ödemelerinde FAST işlem limitlerini artırarak önemli bir adım attı. İşlem limitleri, 4 Nisan 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek şekilde güncellendi. İşte detaylar:

TİGRİS HABER - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geliştirilen ve 8 Ocak 2021'de hizmete sunulan yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), ödemeler sektöründe çığır açan bir yaklaşımla günün her saati güvenli, hızlı ve pratik ödemelerin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. FAST, nakit ve kartlı ödemelerin yanı sıra alternatif bir seçenek olarak hızla yaygınlaşarak Türkiye'deki ödeme alışkanlıklarını kökten değiştirme potansiyeli taşıyor.

YÜKSELTİLEN İŞLEM LİMİTLERİ

2023 yılı Aralık ayında duyurulan plan doğrultusunda, FAST kullanıcılarının artan ilgisi ve ödeme ekosisteminin değişen dinamikleri göz önüne alınarak, 4 Nisan 2024 itibarıyla FAST işlem tutar limitleri yeniden belirlendi. Artık para transferlerindeki işlem tutarı 50.000 TL'den 100.000 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı işyeri ödemelerinde ise limit 100.000 TL'den 250.000 TL'ye çıkarıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ HEDEFLER İÇİN YENİ BİR ADIM

Bu yenilikler, Türkiye'deki ödeme altyapısının güçlendirilmesine yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Artan işlem limitleri, hem bireysel kullanıcıların hem de işletmelerin daha geniş çaplı ve kolay ödeme imkanlarına erişimini sağlayarak ekonomik faaliyetleri desteklemeyi amaçlıyor.

FAST NEDİR?

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), TCMB'nin sunduğu anlık para transferine yönelik yeni bir bankalar arası ödeme sistemidir.

FAST VE EFT FARKI:

FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.

Bu güncelleme, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ödeme altyapısını geliştirmeye yönelik stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların daha büyük ve hızlı ödeme olanaklarına erişmesini sağlayarak ekonomik büyümeyi destekliyor. Kamuoyuna duyurulur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.