Türkiye göçmenlikte Afganistan'ı geride bıraktı

Türkiye göçmenlikte Afganistan'ı geride bıraktı
Yayınlanan verilere göre son iki ayda, Türkiye'den giden kaçakların sayısı rekor bir seviyeye ulaştı ve geçen ay Almanya'ya kaçak yollarla gelen Afganları geride geride bıraktı.

TİGRİS HABER - Türkiye'den Almanya'ya kaçışta artış dikkat çekici bir şekilde yüzde 290 oranında gerçekleşti. Sadece Ağustos ayında bile, 5,544 Türk vatandaşının Almanya'ya sığınma başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bu, Türkiye'yi sıralamada Afganistan'ın dahi önüne çıkarırken Suriye'den kaçan göçmenler ile yarışır hale getirdi.

Yayınlanan verilere göre Türk vatandaşları, kaçak yollarla Almanya'ya ulaşarak Ağustos ayında yeni bir rekor kırdı. Alman Göç ve İltica Dairesi (BAMF) resmi istatistiklerine göre, sadece Ağustos ayında içinde 5,544 kaçak Türk vatandaşı Almanya'ya sığınma başvurusunda bulundu. Almanya'ya gidenlerin yaş ortalamasının ise 20 ila 35 yaş arası olarak kayda geçildiği açıklandı.

Bu rakamlara yakalanmayanlar ve iltica başvurusu yapmadan kaybolanlar dahil edilmedi. Yayınlanan yeni güncel verilere göre, Almanya'ya iltica eden Türk vatandaşlarının sayısı, kayıt olmayanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 100,000'e ulaştı. Üstelik yasal yollarla Almanya'ya gidip iş bulanlar bu istatistiğe dahil değil.

Türkiye vatandaşlarının sığınma başvurularının, Almanya'ya kaçak yollarla girip sığınma talebinde bulunan ilk 10 ülkenin toplamından bile daha fazla olduğu ortaya çıktı. Türk vatandaşları, Afgan vatandaşlarından sonra iltica başvurularında ikinci sıraya yerleşti.

Ağustos ayı istatistiklerine göre, Almanya'ya 9,186 Suriyeli, 5,544 Türkiyeli ve 4,217 Afgan göçmen geldi.

Türk vatandaşları ikinci sırayı, Afganlar ise üçüncü sırayı aldı. Listede Irak, Gürcistan, İran, Rusya Federasyonu, Somali, Gine ve Kolombiya gibi ülkeler de yer alıyor.

Bu yılın Ocak ile Ağustos ayları arasında Almanya'ya kaçak olarak giren Türk vatandaşlarının toplam sayısı 29,661'e ulaşırken, geçen yılın aynı döneminde bu rakam 10,260'tı. Böylece Almanya'ya iltica edenlerin sayısındaki artış yüzde 290'ı aştı.

Almanya'ya 2023 yılının ilk sekiz ayında sığınma başvurusu yapan toplam göçmen sayısı da 204,000'i geçti. Bu başvuruların 175,000'ine yanıt verildi. Olumsuz yanıt alanların sınır dışı işlemleri veya davaları devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.