Türkiye'de Çocuk İşçi Ölümleri: 2013'ten bu yana 695 Can Kaybı var

Türkiye'de Çocuk İşçi Ölümleri:  2013'ten bu yana 695 Can Kaybı var
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, çalıştırılan çocuklara ilişkin hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı.

TİGRİS HABER - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, çalıştırılan çocuklara ilişkin hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı. 2013 yılından bugüne kadarki süreci kapsayan bu rapor, özellikle Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) kapsamında staj gördüğü işyerlerinde yaşamını yitiren çocuklar şahsında, tüm çalıştırılan çocuklara adandı. İSİG'in internet sitesinde yayınlanan raporda, 2013’ten bu yana en az 695 çocuğun iş kazasında hayatını kaybettiği belirtildi.

Çocuk İşçi Kazasında Şanlıurfa İlk Sırada

Rapora göre, yaşamını yitiren 695 çocuktan 596'sı erkek, 99'u ise kız çocuğu. Çocuk iş cinayetlerinde kent bazında en yüksek oran, 52 ölümle Şanlıurfa'da kaydedildi. Ölüm nedenleri incelendiğinde, trafik-servis kazaları yüzde 28 ile ilk sırada yer alırken, boğulma-zehirlenme yüzde 17 ve ezilme-göçük yüzde 14 oranında ölümlerle takip ediyor.

İş Kollarına Göre Çocuk İşçi Ölümleri

Raporda iş kollarına göre ölüm dağılımı da yer aldı. Buna göre, 383 çocuk tarım/orman sektöründe, 75 çocuk inşaat/yol sektöründe, 52 çocuk metal işkolunda, 49 çocuk konaklama sektöründe ve 24 çocuk gıda işkolunda yaşamını yitirdi. Ayrıca, iş kazasında yaşamını yitiren 80 çocuğun mülteci/göçmen olduğu vurgulandı. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.