Türkiye’nin tek kadın kalaycısı

Türkiye’nin tek kadın kalaycısı
25 yaşındaki Akar kız kardeşinin tanıştırdığı ustaları aracılığıyla Diyarbakır'da bir bakırcı dükkânında çalışmaya başlamış.

Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - Bakır'ın ana yurtlarından olan Diyarbakır'da, Rojda Akar isimli kadın kendine dert edindiği bakırcılık ustalığı için 17 yaşında girdiği atölyede zorlu aşamalarla 7 yıl sonra Diyarbakır'ın tek bakır ustası, Türkiye'nin de tek kalaycı kadın ustası olarak çıktı.

25 yaşındaki Akar kız kardeşinin tanıştırdığı ustaları aracılığıyla Diyarbakır'da bir bakırcı dükkânında çalışmaya başlamış. Ustalarını dikkatle izleyip bakır işlemenin, kalay yapmanın tekniklerini kavramış. Onun için merakının yanı sıra işindeki başarısının temelinde zekâsı ve öğrenmeye olan yatkınlığı var ve bu konuda kendine güveni sarsılmayacak şekilde sağlam.

Rojda Akar, işinde daha da başarılı olmak istiyor; işini, ustalarını, çalıştığı yeri çok seviyor. Yaptığı işlere mutlaka duygularını da katan Akar, yaptığı işler beğenilince mutluluğunu gizleyemediğini söylüyor. Hatta "İsteseler de kendi cebimden onlara daha da fazlasını yapabilsem" diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.