Turkovac uygulaması başladı

Turkovac uygulaması başladı
Ankara'daki Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu’ndan yurt geneline Turkovac aşısının dağıtımı başladı. Bu kapsamda Van'a gönderilen yerli aşılar, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vatandaşlara uygulanmaya başlandı

TİGRİS HABER - Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Cavit Türker, Van’da Turkovac aşısının uygulanmaya başlandığını belirtti. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Türker, “Daha önce faz-3 çalışmaları için gönüllü vatandaşlara Turkovac aşısı yapılıyordu. Acil kullanım onayı alan yerli aşı, ilk olarak şehir hastanelerinde başladı. Bugün itibariyle tüm ülkede uygulanmaya başlandı. İlimizde de MHRS üzerinden randevu alınarak Turkovac aşısı olunabilmektedir. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

aw537642-01.jpg

Şanlıurfa’da da uygulandı

Üretim tesisi Şanlıurfa’da bulunan yerli aşı Türkovac, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmaya başlandı. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdullah Solmaz salgınla mücadelede tek silahın aşı olduğunu belirterek, “Şanlıurfa’da üretilen milli aşımız Türkovac'ı bekleyen vatandaşlarımız, bu günden itibaren Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşılarını yaptırabilir. Aşı zamanı gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.