TURSAB'tan Şırnak ve Cizre'ye info turu

TURSAB'tan Şırnak ve Cizre'ye info turu
TURSAB heyeti Şırnak, Cizre ve İdil’in turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla seyahat acentelerine yönelik bir info turu gerçekleştirildi.

İç Turizmde yeni destinasyonları keşfe çıkan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri  Ali Bilir ve Erdal Çeri Başkanlığında, Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl, Doğu Anadolu BTK Başkanı Cevdet Özgökçe, Tursab Kültür Tur Komisetisi Üyeleri ile Güneydoğu Anadolu BTK’ya bağlı Tur operatörleri yeni destisyonların keşfi için Şırnak merkez, Cizre ve İdil’i ziyaret ettiler.

Tursab heyeti İnfo Turu kapsamında Cizre de bulunan Dikey Bahçe, Yafes Köprüsü, Kırmızı Medrese, Ulu Camii, Bırc a Belek olarak adlandırılan tarihi Kent Surlarını, Hamidiye Kışlası, İsmail Ebul-iz El Ceziri Yatırı ve Mem u Zin türbelerini, Şırnak Güçlükonak bölgesinde bulunan Finik Harabelerini,  İdil de bulunan tarihi M.S. 57 senesine dayanan dünyanın en eski ikinci Kilisesi olarak bilinen Meryem Ana Kilisesi ile İdil’de bulanan  Ezidi ve Süryani Köylerini ve bu köylerde bulunan Manastır ve Kiliseleri ziyaret ederek tarihi ve kültürel mirasları yerinde inceleme fırsatını buldu.

TÜRSAB’ın, iç pazarda turizmi hareketlendirmek ve yeni destinasyonların keşfini sağlamak amacıyla İinfo gezilerini  tüm hızıyla sürdürdüğünü anlatan Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl, Bölge Acentelerimiz söz konusu İl ve İlçelerimizin turizm potansiyellerini tanıyarak tur programlarında bu illere yer vermeleri ve bu bölgelere turlar planlamalarıdır. Gezilen destinasyonlar ile bölge  il ve ilçelerimizin tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve keşfedilmemiş özelliklerini ortaya çıkarıp yaşatmak ve bizden sonraki nesillere aktarmak hedeflerimizin başında gelmektedir’’dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.