Tusiad Başkanı Yılmaz'dan çözüm süreci değerlendirmesi

Tusiad Başkanı Yılmaz'dan çözüm süreci değerlendirmesi
Batman’a gelen TÜSİAD Genel Başkanı Muharrem Yılmaz, çözüm süreciyle beraber bölgeye gelen huzurun kendilerine bölgenin refahını oluşturacak yatırımların sorumluluğunu yüklediğini söyledi.

BATMAN- Doğu ve Güneydoğu Yatırımcı Danışma Konseyi toplantısı için Batman’a gelen TÜSİAD Genel Başkanı Muharrem Yılmaz, çözüm süreciyle beraber bölgeye gelen huzurun kendilerine bölgenin refahını oluşturacak yatırımların sorumluluğunu yüklediğini söyledi.Türkiye’nin iş adamları olarak Batman’da olduklarını, bölgedeki incelemelerini yerinde tamamlayıp, yatırımcılarla bölgedeki iş insanlarıyla diyalog kurarak bölgeyi daha iyi tanıyarak, bölgede refahı kuracak yatırımlara bir adım daha yaklaştıklarını belirten TÜSİAD Genel Başkanı Muharrem Yılmaz, “Batman’da bölgenin iş adamlarıyla bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Benimle buraya gelen üyeler burada bulunmanın heyecanını paylaştılar. Çözüm süreciyle beraber bölgeye gelen huzur, bize bölgenin refahını oluşturacak yatırımların sorumluluğunu yüklüyor. İnşallah iş dünyası da bu sorumluluğunu yerine getirmek için bölgede başlattığı bu tür faaliyetlerine devam edecek ve bir bir yatırımların gelişmesi için ortamın çok uygun olduğunu buradan bu vesileyle tüm iş dünyasına duyuracaktır" dedi.


TUSİAD Bölgesel Kalkınma Politikaları ve İş Dünyası ile İlişkiler Komisyon BaşkanıTarkan Kadooğlu ise TUSİAD ve TÜRKKONED olarak barışın tarafı olduklarını söyledi. Kadooğlu, “Biz TUSİAD ve TÜRKKONED olarak bu sorumluluğu aldık. Biz batıdaki iş adamlarıyla bölgedeki iş adamlarını bir araya getiriyoruz. Kendi aralarında uzlaştırmaya çalışıyoruz. Burada kurulan fabrikalarda pazar satışında zorlanan firmalarla batıdaki satış potansiyeli olan firmaları bir araya getirdik. Bazı firmalarımız bu bölgelerde yatırımlara başladılar. En güzeli banka finans kurumları dünya bankası tarafından yurt dışındaki büyük elçilikleri bugün getirdik buaraya. Bu bölgedeki bakış değişmeye başladı. Fonlar oluşturulmaya başlandı. Biz ziyaretlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.