TÜSİAD: İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kadına şiddeti cesaretlendirecek

TÜSİAD: İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kadına şiddeti cesaretlendirecek
TÜSİAD, "İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin kadına yönelik her türlü şiddeti besleyen çarpık zihniyeti cesaretlendirdiğini ifade etti.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türkiye'nin çekilme kararı aldığı İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili açıklama yaptı.

‘Kadına yönelik her erkek şiddeti vakası, İstanbul Sözleşmesi’nin eksikliğini vicdanlara hatırlatacak’

TÜSİAD açıklamasında, “Türkiye’nin, tam adı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmesi, kadına yönelik her türlü şiddeti besleyen çarpık zihniyeti cesaretlendirir. Devletin şiddete karşı sürdürdüğü mücadelesini ise kolaylaştırmadığı gibi telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur.  Kadına yönelik her erkek şiddeti vakası, İstanbul Sözleşmesi’nin eksikliğini vicdanlara hatırlatacaktır. 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi, şiddetle mücadelenin en önemli dayanaklarıdır” ifadeleri yer aldı.

‘İstanbul Sözleşmesi’nden taviz verilmemeli’

İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele için, kim olursa olsun şiddet mağdurunu korumak için var olduğuna değinilen açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nin, siyaset alanının mücadelelerine konu edilmemesi gerektiği ifade dilerek, “Unutulmamalıdır ki; kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir. İstanbul Sözleşmesi aynı zamanda dayanağını insan haklarından alan uluslararası bir taahhüttür. Üzülerek görmekteyiz ki bugün alınan karar, uluslararası kamuoyu nezdinde de ülkemizin insan hakları açısından itibarını zedelemektedir. Çağrımız; kadına yönelik şiddeti sonlandırma yolunda atılmış hiçbir adımdan taviz verilmemesidir. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararının geniş kamuoyu vicdanına kulak verilerek yeniden değerlendirilmesi, şiddetle mücadelede sıfır tolerans anlayışının en büyük göstergesi olacaktır” diye belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.