Tutşi, Bismil’deki tesisleri inceledi

Tutşi, Bismil’deki tesisleri inceledi
Diyarbakır Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, Bismil Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunarak, tesisin işletilmesi ve tesisin sorunları hakkında genel durum değerlendirme toplantısı yaptı

TİGRİS HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, ilçedeki doğal yaşamı koruyacak ve Dicle Nehri’ni gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakacak olan Bismil Atıksu Arıtma Tesisi’nde tesisin işleyişi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Su sorunu kalmayacak

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, vatandaşlara altyapı ve içme suyu alanlarında daha iyi hizmet sunmak amacıyla denetimlerini sürdürdüklerini söyledi. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) kapsamında yapılan Bismil’deki tesisin ilçeye ilk etapta 2032, ikinci etapta 2047’ye kadar su ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, tesislerle ilgili şu bilgileri verdi; “Bismil Atıksu Arıtma Tesisi 04.01.2023 tarihinde tamamlanarak geçici kabulü yapılmıştır. Geçici kabul tarihinden sonra DİSKİ Genel Müdürlüğü teknik, idari ve diğer branşlarda ihtiyaç duyulan personel istihdamını sağlayarak tesisin işletmesini yapmaktadır. Ayrıca, yüklenici firma, müşavir firma ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da tesisin işletmesi kontrol edilmektedir.

Tesiste kurulacak olan Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) ile tesisin arıtma değerleri Bakanlık tarafından izlenecektir. Tesiste kurulan Solar Çamur Kurutma Sistemi ile atıksu çamuru %90 mertebesinde kurutulmaktadır. Bununla beraber, kurutulan atıksu çamurunun yeşil alanlarda peyzaj amaçlı ve çimento fabrikalarında ek yakıt olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

Bir yerleşim birimini kaderini sağlıklı oluşturulan altyapıların belirlediğine dikkat çeken Tutşi, DİSKİ’nin bu bilinç ve anlayışla çalışma yaptığının altını çizdi. DİSKİ’nin en temel görevinin Diyarbakırlılara modern ve konforlu altyapı hizmeti sunmak olduğunu kaydeden Tutşi, bu proje sayesinde Bismil ilçesinin geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğini belirtti. (Diski Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum