Tutuklanan gazeteci Arslan: 'Torpille' cezaevine girdim

Tutuklanan gazeteci Arslan: 'Torpille' cezaevine girdim
Gazeteci Fırat Can Arslan, “Götürüldüğüm 4 cezaevi de beni kabul etmedi. Polis-asker kavganın eşiğine geldi. Resmen ‘torpille’ cezaevine girdim” dedi.

TİGRİS HABER - Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Fırat Can Arslan ve Delal Akyüz ile T24 editörü Sibel Yükler, Bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz, Diyarbakır'da gazetecilerin soruşturmasını yürüten savcı ile evli olduğu davanın üye hakiminin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla görev yerlerinin değiştirildiğine dair haberi sanal medyada paylaştıkları gerekçesiyle 25 Temmuz’da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen gazetecilerden muhabirimiz Arslan, “Kamu görevlisini hedef göstermek” iddiasıyla tutuklanırken, 4 gazeteci ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Fırat Can Arslan, avukatı aracılığı ile gönderdiği mesajda, ilk olarak Sincan Cezaevi kampüsünde bulunan ve adli tutukluların kaldığı 1 ve 2 Nolu L Tipi Cezaevine götürüldüğünü, bu durumun polis ile jandarma arasında krize yol açtığını söyledi. Arslan daha sonra savcılığın kararı ile Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne konulduğunu belirtti.

'Hiçbir cezaevi almadı'

Arslan, cezaevine götürüldüğü esnada yaşadıklarına dair de paylaşımda bulundu. Tutuklanma müzakeresinde Sincan 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi yazıldığını ve bu nedenle polis tarafından oraya götürüldüğünü ancak cezaevinin TMK-6’ya rağmen, “Terör suçlarını almıyoruz” dediğini ve bu nedenle polis tarafından 1 Nolu L Tipi’ne götürüldüğünü söyledi. Arslan, burada da aynı nedenden ötürü alınmadığını ve götürüldüğü Sincan 1 ve 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nin de aynı sebepten alınmadığını paylaştı.

'Polis ile jandarma karşı karşıya geldi'

Arslan, polislerin bu durum nedeniyle cezaevi idareleri ile tartıştığını, “Kimse almıyorsa ben bu adamı dışarda bırakıp gidiyorum!” dediğini aktardı. Daha sonra tekrardan Sincan 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğünü ancak kabul edilmeyince polis ve jandarmanın karşı karşıya geldiğini belirten Arslan, “Hararetli tartışmalar kavganın eşiğine geldi. TEM’ciler beni cezaevine koymak için araya ‘adam’ koydu. Resmen ‘torpille’ cezaevine girdim. Daha sonra emniyet ve TSK arasında yeni bir krize yol açmadan Sincan 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne konuldum” diye kaydetti.

Arslan, gönderdiği mesajda mektup adresini de paylaştı. Arslan’ın mektup adresi şöyle: “Sincan 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu. C-Blok-05-80.” (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.