Tutuklu siyasetçi Kışanak, ablasının cenaze törenine katıldı

Tutuklu siyasetçi Kışanak, ablasının cenaze törenine katıldı
Tutuklu Kürt siyasetçi Gültan Kışanak, böbrek yetmezliğinden dolayı dün vefat eden ablası Zeynep Özer’in cenaze törenine katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, hayatını kaybeden ablası Zeynep Özer'in cenazesine katılmak için avukatlarının yaptığı başvuru kabul edildi. Gültan Kışanak, başsavcılık tarafından verilen izin ile bugün Elazığ Sün Köyü'nde düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere Elazığ’a geldi. Kışanak, 12.30’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından, saat 16.00’ya kadar Fevzi Çakmak Cemevi’nde taziyeleri kabul edecek.

Bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Zeynep Özer, dün Elazığ Medical Park Hastanesi’nde yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Kışanak, 7 Ağustos 2021'de de babası Lütfü Özer’i kaybetmişti. Kışanak, babasının cenaze törenine katıldıktan bir süre sonra abisi Cumali Özer'i de kaybetmişti.

Öte yandan, pazartesi günü görülen Kobani duruşmasında, entübe olan ablasının hastalığı nedeniyle mahkemeye mazeret bildirmek isteyen Kışanak’ın miktrofonu mahkeme başkanı tarafından kesilmiş, daha sonra da SEGBİS kapatılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.