Tutuklu yakınlarına müdahale: 7 gözaltı

Tutuklu yakınlarına müdahale: 7 gözaltı
Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak isteyen 5'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nın olası eylemlere karşı sabah saatlerinde polis bariyerleriyle kapatıldı. Öğlen saatlerinde ise cezaevlerindeki açlık grevi nedeniyle açıklama ve oturma eylemi yapmak isteyen kadınlara izin verilmedi. Eyleme, Diyarbakır Valiliğinin yasak kararı nedeniyle izin verilmedi. Eylem yapmak isteyen kadınlardan 5'i ve açıklamaya destek vermek isteyen 2 kişi gözaltına alındı.

g3-004.jpg

Gözaltına alınma sonrası ikinci bir grup Koşuyolu parkında aynı gerekçelerle eylem yapmak izin istedi. Emniyet ekipleri, izin vermedi. Daha sonra kadınlara destek için gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz ile Musa Farisoğulları ile emniyet yetkilileri arasında yapılan görüşmede, yasak esnetildi. Kadınlar polis çemberinde yaptıkları yarım saatlik oturma eyleminin ardından gruplar halinde parktan çıkarıldı.

Parktan çıkarılan kadınlar, Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binası önüne giderek, burada oturma eylemlerini sürdürdü. Ardından da sessiz bir şekilde dağıldı.

26 KESK'li serbest bırakıldı

Öte yandan önceki gün merkez Yenişehir Ofis semtinde AZC Plaza önünde izinsiz gösteri yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı sendikaların üyelerinden gözaltına alınan 26 kişi serbest bırakıldı. Gözaltına alınan KESK'liler, emniyetteki ifadelerinin ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.