Tuvalet açılışı için resmi tören

Tuvalet açılışı için resmi tören
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Dersim'deki yaylacılar için 5 adet portatif tuvalet yaptırdı.

TİGRİS HABER - Tunceli İl Özel İdaresi’nin bahçesine getirilen portatif tuvaletler için bugün resmi açılış töreni düzenlendi. Üzerlerine Türk bayrağı asılan tuvaletlerin kurdelesini Vali Mehmet Ali Özkan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım birlikte kesti.

4 milyon bütçeye sahip 8 projenin tanıtımı yapıldı

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve DAP Başkanlığı işbirliğiyle 4 milyon değere sahip 8 projenin tanıtımı yapıldı.

Doğu Anadolu Projesi(DAP) Başkanlığı ile İl Özel İdaresi işbirliğinde yaklaşık 4 milyonluk proje bedeli ile hayata geçirilen 5 adet Tarımsal Sulama, 2 adet Hayvan İçme Suyu (HİS), 1 adet Mera Islahı Projesi ve yaylalar için yaptırılan portatif kolaylık tesislerinin temsili tanıtım ve açılış programı gerçekleşti.

Programa, vali Mehmet Ali Özkan, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof.Dr. Osman Demirdöğen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Koyun Keçi Derneği Başkanı ve kurum çalışanları katıldı.

Programda konuşan vali Özkan, hayata geçirilen bu projelerin yanı sıra 200 km yeni yayla ve mera yolunun yapıldığını, eskiden beri kullanılan mevcut yayla mera yollarının tamamının bakımının yapıldığını ve halihazırda da yeni yol yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Portatif tuvaletlerin küçükbaş hayvancılıkla uğraşan sürü sahiplerinin kullanımı için yaylalara monte edileceği açıklandı. Tuvaletlerin, aynı zamanda duş kabini olarak da kullanılabileceği belirtildi. Tuvalet açılışının yaylacıların köylerine dönmeye başladıkları bir zamanda yapılması dikkat çekti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.