Üç ilin turist rehberleri Diyarbakır'da buluştu

Üç ilin turist rehberleri Diyarbakır'da buluştu
Dünya Turist Rehberleri Günü dolayısıyla Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'de görev yapan turist rehberleri Diyarbakır’da bir araya geldi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü dolayısıyla bölge illerinin turist rehberlerinin bağlı olduğu Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini Diyarbakır'da ağırladı.

Etkinlikte, Mezopotamya Altın Üçgenini oluşturan Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa şehirlerinin turizmde iş birliği yapması, turist rehberlerinin sorunlarına yönelik çözümler üretilmesi ve dayanışmanın pekiştirilmesi, "Mezopotamya" markasının ön plana çıkarılması gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Turist rehberliğinin önemi ve turizm sektörüne olan katkılarının değerlendirildiği toplantıda, turizmde bölgesel kalkınma stratejilerinin geliştirilmesi için iş birliğinin devam ettirilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda ayrıca Diyarbakır'da meslekte 30. yılını dolduran profesyonel kokartlı rehberler Reşit Akgüneş ve Mehmet Dalkılıç'a plaket verildi.

Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Denetmeni Mustafa Özeren de katıldı. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.