Üç Kuyular'da garip bir durum!

Üç Kuyular'da garip bir durum!
Diyarbakır’ın Üç Kuyular Mahallesinde, fuar alanının ve TOKİ evlerinin hemen yanı başındaki alanda yapılan sitelere kanalizasyon şebekesi çekilmediği için bölge kokudan geçilmiyor.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Üç Kuyular Mahallesinde, fuar alanının ve TOKİ evlerinin hemen yanı başındaki alanda yapılan sitelere kanalizasyon şebekesi çekilmediği için bölge kokudan geçilmiyor. Fosseptik çukurlarlardan yayılan kokular çevreyi rahatsız ettiği gibi, yaz aylarının yaklaşması nedeniyle hastalığa da davetiye çıkarıyor.

İmara açık bölge olmasına rağmen Yenişehir Belediyesi yol yapım çalışmalarını yapmadığı için DİSKİ’nin de kanalizasyon çalışması yapamadığı Üç kuyular bölgesindeki Amid sitesinin sakinleri, yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını, sorunlarını çözecek yetkili makam aradıklarını söylediler.

1.jpg

36 dairenin içinde yer aldığı Yenişehir ilçesi üç kuyular mahallesi üç kuyu 24’üncü sokakta bulunan Amid sitesi sakinleri, kanalizasyon şebekesi çekilmediği için yaşadıkları rezaletin fotoğraflarını yazdıkları bilgi notu eşliğinde Tigris haber ile paylaştı.

Amid sitesi sakinlerinin Tigris haber’e ulaştırdıkları bilgi notunda şu ifadelere yer verildi;

“Binamız yeni bütün aboneliklerimiz tamam ama Kanalizasyon şebekemiz yok. Günlerdir DİSKİ’ye söylememize rağmen olmadı, bize şu cevabı verdiler; ‘Yenişehir belediyesi İmar planındaki yolları yapmadığı ve belirlemediği için diski çalışma yapamıyor.’

new-kapak-kurtarildi-kopya.jpg

Kendi imkânlarımızla çukur açtık, ama günlük doluyor pis kokular geliyor ve her an çocukların düşme ihtimali var. Çöplerin toplanması için defalarca talep oluşturmamıza rağmen, çöplerde toplanmıyor. 36 daire var Kanalizasyon, su ve yol yok. Fuar alanının tam arka kısmındayız.

Cimer’e, Büyükşehirden Abdullah Çiftçinin sekreterine, DİSKİ ve Yenişehir fen işlerine bildirdik, ama sonuç yok. Millet zehirlenince ya da çukura biri düşüncemi sorunu çözecekler.”

2.jpg

DİSKİ: Bir ayda çözülür

DİSKİ yetkilileri ise, sorunun varlığını doğruladı, ancak, yetkili belediyenin yol çalışması yapmadığı sürece müdahil olma gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını, yol yapılması halinde, bu tür durumda en fazla bir aylık bir süre içinde kanalizasyon çalışmasını tamamlayabileceklerini aktardılar.

Yenişehir Belediyesi sınırları içinde bulunan bütün abonelik işlemlerini tamamladıklarını halde, kanalizasyon şebekesine bağlanamayan sitenin sorunu ne zaman, nasıl çözülecek?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.