“Üç temel proje ile geliyoruz”

“Üç temel proje ile geliyoruz”
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Galip Ensarioğlu Diyarbakır’ı büyük projeler kenti haline getireceklerini belirterek, bunun için de halktan görev istediklerini söyledi.

Mehmet Pişkin/Gencer Arpacı

DİYARBAKIR - Tigris Haber gazetesini ziyaret eden AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Tanaman, yazarımız Naci Sapan ve yayın danışmanımız Mehdi Tanaman’la sohbet etti.  30 Mart 2014 yerel seçimlerini Diyarbakır halkının teveccühleri ile kazanacaklarını belirten Ensarioğlu, “Bizim yönetimimizdeki Diyarbakır, projeler kenti haline gelecek. Bunun için de üç temel nokta belirledik. Önümüzdeki günlerde bunları tek tek halkımızla paylaşacağız” dedi.

ensarioglu-(1).jpg

Proje detaylarını önümüzdeki günlerde Diyarbakır kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Ensarioğlu, aynı saatlerde gazetemizi ziyaret eden Diyarbakırspor eski başkanı Adnan Öktüren’e kent dinamiklerinin Diyarbakır’a sahip çıkması gerektiğini söyledi. Adnan Öktüren de Diyarbakır’ın her türlü hizmete layık bir kent olduğunu vurgulayarak, “Yerel seçimler kentlerin sıkıntılarının belirlenmesi noktasında önemli fırsatlar oluşturmaktadır. Bu süreçlerde tespitlerin önemi büyüktür” diyerek, Ensarioğlu’na başarılar diledi.

ensarioglu-(7).jpg

Projemiz mağdur etmeyecek

Yazarımız Naci Sapan ve yayın danışmanımız Mehdi Tanaman’ın Diyarbakır ve yerel seçimlerle ilgili sorularını da yanıtlayan Ensarioğlu, “Sur ilçemizi dünyanın en büyük Açıkhava müzesi haline getirecek projemiz hazır. Ancak duyuyoruz ki birileri ‘Evlerinizi yıkacaklar’  diye propaganda yapıyor. Kesinlikle yalan bir spekülasyondur. Bizim projemizde asla kimse mağdur edilmeyecek. O bölgede oturanlar orada oluşacak zenginliğin en önemli ortakları olacak” dedi.

İkinci temel noktada ise Diyarbakır imajının yeniden parlatılarak kentin hak ettiği noktalara taşınacağını anlatan Ensarioğlu, “Hayata geçireceğimiz projelerle Diyarbakır’ı bu coğrafyanın en önemli, en çağdaş, en yaşanabilir kenti haline getireceğiz. Önümüzdeki günlerde bunun nasıl olacağını halkımızla paylaşacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.

ensarioglu-(2).jpg

Kavga ile gürültü ile işimiz olmaz

Tarih boyunca Diyarbakır’ın bölgenin ticaret merkezi olduğuna vurgu yapan Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır bu bölgenin en önemli ekonomi merkezi haline getirilecek. Sanayisinin ve kalkınmasının istenen seviyelere gelmesi için projelerimizle halkımızdan gelecek yetkinin bize devredilmesini beklemekteyiz. Bu projeler Diyarbakır’ı deyim yerindeyse uçuracak. Bizim, halkımıza hizmet derdimiz var. Kavgayla gürültüyle bizim işimiz olamaz. Diyarbakır’a sözümüzdür. Diyarbakır’ın yüz yılını planlıyoruz. Bunları yaparken de kimliğimizden taviz vermeyeceğiz. Kimliğimizi ve kültürümüzü koruyacağız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum