Uçak biletleri arttı, bunu fırsat bilen otobüs firmaları da zam yaptı

Uçak biletleri arttı, bunu fırsat bilen otobüs firmaları da zam yaptı
Uçak biletlerinin son zamanlarda yapılan zamlarla beraber pahalı hale gelmesi üzerine vatandaşlar şehirlerarası otobüslere yöneldi.

Ancak bunu fırsat bilen otobüs şirketlerinin de bir an da yüzde 50’lere varan zamlar yapması dikkat çekiyor. Daha önce 150 TL olan Diyarbakır-İstanbul biletleri 200 TL’ye ulaştı.

Bayrama doğru zam üstüne zam

Son yıllarda uçak biletlerinin daha ekonomik olması üzerine vatandaşlar ulaşımda hava yollarını tercih ettiği için tercih edilmeyen ve bu yüzden iş yapamamaktan şikayet eden otobüs firmaları, uçak biletlerinin bir anda yükselmesi üzerine yeniden rağbet görmeye başlarken, bu kez kendileri bu durumu fırsata çevirerek biletlere inanılmaz rakamlarda zam yaparak şimşekleri üzerlerine çekti.

Otobüs şirketleri tarafından bilet ücretlerine neredeyse yüzde 50’lere varan zamlar yapılması dikkat çekiyor.  Bazı güzergâhlarda uçak bilet fiyatlarından daha fazla ücret talep ediliyor. Şehirlerarası otobüs firmaları yaz döneminin gelmesi, okulların kapanacak olması ve tatile gidecek vatandaşların olması nedeniyle bilet fiyatlarına tepki çeken oranlarda zam yaptı.

Kısa bir süre öncesine kadar öncesine kadar 50-60 lira olan bir bilet bir anda 90-100 TL’ye fırladı.

Diyarbakır’daki firmalar da modaya uydu

Diyarbakır’daki otobüs firmaları da zam modasına uydu. Bayram öncesinde otobüslerde neredeyse yer kalmazken, bunu fırsat bilen firmaların 150 TL olan İstanbul biletlerini 200 TL’ye kadar yükselttiği bildirildi.

Biletlere uçuk zamlar yapan firmalar akaryakıttaki artışı bahane ediyor. Olan ise vatandaşlara oluyor.

Otobüs firmalarının bilet fiyatlarına yaptığı bu zam en çok öğrencilerin tepkisine neden oldu. Firmalar farklı illere üniversite için giden ve evlerine gidip gelmek için otobüs kullanan öğrencileri mağdur etti.

Tatile gitmeye hazırlanan öğrenciler şokta

Sosyal medya hesaplarından firma yetkililerine seslenen öğrenciler, “Bu kadar fahiş rakamlarla zam yapılması kabul edilir gibi değil. Bu nasıl zam anlayışı, biz geçimini zar sor sürdürebilen öğrenciler merak içindeyiz?” diyerek firmalara tepki gösterdi.

Zamda en büyük mağduriyeti kendilerinin yaşadığını ve asıl hedefin kendileri olduğunu ifade eden öğrenciler, “Tamam akaryakıtta zam yapılıyor ama bu kadar da değil ki. Hem biz öğrencilerin hiçbir suçu yokken firmalar tarafından harçlığımıza göz konuydu. Şimdiye kadar akaryakıta zam yoktu da bayram öncesi mi zam yapıldı? Tüm yetkililere sesleniyoruz, yüzde 50-70 arası zam görülmüş değil, müdahale edilmeli” diyerek tepkilerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum