Uğur ihmalin kurbanı

Uğur ihmalin kurbanı
Ambulans ve sağlık ekibi olmadığı için ölümden dönen Diyarbakırlı amatör futbolcu can çekişiyor.

Hava topu mücadelesinde beyin tramvayı geçiren Bismil Belediyespor’lu Uğur’un hastanede yaşam mücadelesi devam ederken,şimdi herkes bu ihmali sorguluyor.

Saffet AZBAY

Sahada ölüme terk edildi

Cumartesi günü Beyaz Tebeşir Tesisleri’nde Bismil Belediyespor ile Yeniköyspor arasında oynanan maçta hava topu mücadelesi sırasında sakatlanan Bismil Belediyespor’lu Uğur Ergün acılar içinde yerde kaldı. Diyarbakır’da ilgili kurumların ambulans ve sağlık ekibi görevlendirmemesinin getirdiği ihmal nedeniyle genç futbolcuya müdahale edilemedi. Bir an için herkesin hayatını kaybetmesinden endişe ettiği Uğur,yöneticilerin özel çabasıyla hastaneye kaldırıldı.

Hayati tehlikesi devam ediyor

Bu defa da devlete ait resmi hastanelerin ihmali devreye girdi. Bu hastanelerin duyarsız davranması ve müdahaleyi yapacak ekiplerinin hazır olmaması üzerine genç futbolcu,ölüm ile yaşam arasında gidip-geldiği dakikalarda özel bir hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma kaldırılan Uğur’un beyin tramvayı geçirdiği ve kemik kırılması nedeniyle hayati tehlikesi olduğu anlaşıldı. Son gelen bilgilere göre durumu iyiye gidiyor ancak hayati tehlikesi devam ediyor.

‘Kanunlar insandan değerli mi?’

Diyarbakır’daki spor kamuoyu ise görevini yapmayan kurumların ihmalini sorgulayarak valilik ve belediyeleri,bundan ders çıkararak yeni ihmallerin yaşanmaması için önlem almaya çağırdı. Spor uzmanları,”Koca bir kentte amatör maçlarda neden ambulans ve sağlık ekibi olmaz?.Kurumlar kanuni engelleri mazeret gösteriyor. Hangi kanun insan hayatından değerli olabilir?. Bir an önce bu skandala son verilmeli” diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.