Ukrayna’dan Yüksekova’ya gelin geldi

Ukrayna’dan Yüksekova’ya gelin geldi
Yüksekovalı Diş Doktoru Şıkak Beşer ile Ukraynalı bankacı Tetianna Panchenko, Yüksekova'da görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

TİGRİS HABER - Ukranyalı Tetianna Panchenko ile Yüksekovalı Şıkak Beşer, tanıştıktan kısa bir süre sonra evlilik kararı aldı. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle nişan törenlerini devam eden savaştan dolayı bir yıl önce Türkiye’nin en doğusunda bulunan Yüksekova ilçesinde yapan çift, bitmeyen savaştan dolayı düğünlerini de Yüksekova’da yaptılar. Yabancı bir kültürden gelmesine rağmen giydiği gelinlikle taktığı altınlarla dikkatleri üzerine çeken Tetianna Panchenko, çektiği halayla da kısa sürede Yüksekova kültürüne ayak uydurdu.

aw936496-08.jpg

Bir düğün salonunda yapılan ve 2 bin kişin katılımıyla yapılan düğün töreninde davetliler bol bol halay çekti. Nişandan sonra düğünlerini de Yüksekova’da yaptığını belirten Tetianna Panchenko, “Şıkak'la 4 sene önce Ukrayna’da tanıştık. 2 sene önce de evlenmeye karar verdik. Ancak ülkemde yaşanan savaş nedeniyle nişan törenimizi ertelemek zorunda kaldık. Bizler de uzun aradan sonra ailelerimizin de isteği üzerine Türkiye’de, yani Yüksekova’da nişanımızı yapmaya karar verdik ve 1 yıl önce nişanımızı gerçekleştirdik. Belki düğünü Ukrayna’da yaparız ama düğünü de Yüksekova ilçesinde yaptık. O zaman savaş vardı kimse 1 sene önce yaptığımız nişan törenine katılamadı. Çünkü onlar Ukrayna’da kaldılar, gelemediler. Düğünümüzü de burada yaptık ama şimdi akrabalarım yanımda düğünümüzde gayet güzel gidiyor. Adetlerimiz değişik olabilir ama seviyorum böyle kültürü ve kısa sürede ayak uydurdum. Ağırlıklı Kürtçe konuşulduğu için zorlanıyorum. Onun dışında herhangi bir sıkıntım yok” dedi.

Savaş nedeniyle düğünlerinin ertelendiğini belirten damat Şıkak Beşer ise “Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaştan önce ailelerin onayıyla karar almıştık ve düğünümüzü yapacaktık. Maalesef yaşanan savaş nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Savaş izin vermeyince bizde mecbur geçen sene nişanımızı Yüksekova’da ve kendi adetlerimize uygun bir şekilde yaptık. Arada bir sene geçmesine rağmen yine Ukrayna’da yapamadığımız düğünümüzü de Yüksekova’da yaptık. Çok güzel bir şekilde geçti. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Düğünümüz bir gün boyunca sürdü. Bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.