Ulaştırma Bakanı’ndan toplu ulaşım zammına tepki

Ulaştırma Bakanı’ndan toplu ulaşım zammına tepki
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da yapılan toplu ulaşım zammıyla ilgili, "Toplu taşımaya zam yapılıyor. Çok yanlış bir şey" tepkisinde bulundu.

TİGRİS HABER- İstanbul Havalimanı’nda görev yapan muhabirler ile iftar programında bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Salgın dönemi öncesini ifade eden 2019 yılında Türkiye genelindeki havalimanlarını 210 milyon yolcunun kullandığını hatırlatan Karaismailoğlu, bu yıl itibari ile 2019 rakamlarını hedeflediklerini söyledi.

Toplu ulaşıma zam tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden 100 kilometrelik metro hatlarının daha önce başlanan hatlar olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “3 yıl geçti neredeyse. Yeni bir hat olmadığı gibi mevcutlarda da bir çalışma yok. Bu hızla 10 senede bitmez o metro hatları. İnsan bir İstanbullu olarak üzülüyor. Keşke akıllarını başlarına alıp bu işleri bir an önce hızlandırsalar. Zihniyet meselesi, İstanbul’un kaynağı İstanbul’a yeter. Bunu kendileri de söylüyordu. Önceliklendirmek ve onları yüklenmek lazım. İstanbul’un çok büyük bütçeleri var. O bütçeler bu yatırımlar için veriliyor. Ama görüyoruz ki o bütçeler bu yatırımlara gitmiyor. Nereye gittiğini biz de bilmiyoruz. Zamanı gelince vatandaşımız sorar. Ama bunlar bitmek zorunda yoksa İstanbul’daki trafik içinden çıkılmaz hale gelir. Toplu taşımaya zam yapılıyor. Çok yanlış bir şey. Özel araçlı yolculuklardan vatandaşı caydırmak için kaliteli, ekonomik bir toplu taşıma alternatifi sunmak zorundasınız. Devletin ve belediyenin birinci asli görevi.” (kaynak: dünya)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.