Ulusal birlik çalıştayı’nda ikinci gün

Ulusal birlik çalıştayı’nda ikinci gün
‘Kürdistani İttifak Çalışması'nın yol haritasını belirlemek üzere düzenlediği "Ulusal Birlik Çalıştayı", ikinci gününde devam ediyor.

Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) de yer aldığı 8 Kürt partisi tarafından oluşturulan Kürdistani İttifak Çalışması'nın düzenlediği "Ulusal Birlik Çalıştayı", ikinci gününde devam ediyor. Sur'daki bir otelde dün başlayan çalıştayda, DTK Eş Başkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), HDP, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürt Demokratlar Platformu-Kuzey (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadî Partisi temsilcileri ile kanaat önderleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi yer alıyor.

 Basına kapalı süren çalıştayın ilk gününde, kalıcı ulusal ittifak modeli için “Ulusal meclis mi?”, “Kongre mi?” ya da “Demokratik cephe mi?” sorularına yanıt arayan tartışmalardan sonra kalıcı ulusal ittifak yolunda ulusal değerlerde ortaklaşmanın sağlanması için sorun ve engellerin aşılması tartışıldı.

 Çalıştay, Kürtlerin kazanımlarına yönelik artan saldırılara karşı Kürdistani İttifak Çalışması’nın yol haritasına dair tartışmalarla devam ediyor.

 Kürdistani İttifak Çalışması'nın, iki gün süren tartışmaların sonucunu bu gün saat 16.00'da düzenleyeceği basın toplantısıyla sonuç bildirgesinin açıklaması bekleniyor. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.