‘Umut’ kuyruğu!

‘Umut’ kuyruğu!
İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü toplum yararına çalışma kapsamında kentte bulunan devlet kurumlarına 5 bin işçi alacak.

Diyarbakır gibi işsizliğin yoğun olarak yaşandığı bir bölgede 5 bin kişinin işe alınacağını duyan vatandaşlar İŞKUR İl Müdürlüğü önüne akın etti. Toplum yararına çalışma kapsamında İŞKUR bünyesinde kamu kurum ve kuruluşlara yapılacak personel alımları için başvuruda bulunan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Evine bir lokma ekmek götürmek için saatlerce kuyruklarda bekleyen vatandaşlar, gazetemiz aracılığı ile yetkililere seslendi.

İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü önüne dün sabah erken saatlerde gelen vatandaşlar iş başvurusunda bulundu. İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğünde devam eden iş başvuruları için son gün ise Cuma günü olarak duyuruldu. Pazartesi günü mesai saatiyle başlayan iş başvurularına Diyarbakırlı vatandaşların ilgisi yoğun olurken, İŞKUR tarafından ise 5 bin personelin alınacağı bildirildi.  Toplum yararına çalışma kapsamında, kaymakamlık, belediye, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürlüklerine yapılacak işçi alımları için İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğünün önünden yüzlerce metre uzunluğunda kuyruk oluştu.

27 Şubat 2017 tarihinde İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğünde başlayan iş başvuruları, 3 Mart Cuma günü mesai saati bitimine kadar devam edecek. Toplum yararına çalışma kapsamında alınacak 5 bin kişilik personel için on binlerce başvuru yapılması bekleniyor.

Uzun kuyruklarda başvuru yapmak için bekleyen vatandaşlar gazetemize açıklamalarda bulunarak, yetkililere seslendi.

İşte gazetemize konuşan vatandaşların talepleri:

Evli 2 çocuk babası olan Sinan Aslanoğlu: “İlkokul mezunuyum. 7 aydır boştayım ve kiramı ödeyemiyorum. Umudumuz Allah’tır. Umarım başvurumu kabul ederler ve bende aileme katkıda bulunurum. Bölgemizde fabrikalar kurulsun. Biz çalışıp alın terimizle para kazanmak istiyoruz” dedi.

 

 

Katkıda bulunmak istiyorum

57 yaşındaki Cüneyt Boğa ise, “2 çocuğum var. 6 aydır işsizim. Geçimimiz olmuyor. Gece kondu da yaşıyorum, iş istiyorum.  Çocuklarıma katkıda bulunmak için ne iş olursa yapmaya hazırım. Yeter ki iş versinler” diye konuştu.

Mehmet Can Aktaş, “İş Kur kapsamında daha önce bir okulda çalışıyordum. 6 çocuğum var. Evde başka çalışan yok. Bismil İlçesi’nde yaşıyorum. 1 yıldır boştayım.”

Üniversite mezunu ama işsiz

Üniversite mezunu Baver Okul ise, “26 yaşındayım 2013 yılında Adıyaman Üniversitesini bitirdim. Yaz aylarında inşaat işlerinde çalıştım. İş Kur’un alım yapacağını duydum. Bende bugün başvuruda bulundum. İş sahibi olmak istiyorum. Üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamıyorum. Devlet büyüklerinin bu işe çözüm bulmasını istiyorum” diye konuştu.

5 çocuğum okuyor

İhsan Öner, “53 yaşındayım Lice Kıyı köyünden geliyorum. Köyde bir süre fahri imamlık yaptım. 9 çocuğum var. 5 çocuğum okuyor. Çocuklarıma katkıda bulunmak istiyorum. Geçen yıl 6 ay çalıştım. İş istiyorum” dedi.

Cuma Gergin, “ Evliyim. Köyde bir süre fahri imamlık yaptım. 6 ay çalıştım. Başkada bir gelirim yok. Umudum yok ama şansımı denemek için başvurdum. Gençlere iş imkanları verilsin.”

 

1987 yılından beri başvuruyorum

1987 yılından beri İş Kur’a düzenli olarak başvurduğunu belirten Mehmet Gülter ise, “56 yaşındayım. 6 nüfusum var. iş istiyorum. 1987 yılından bu yana İş Kur’a başvuruyorum. Ancak bugüne kadar çağırmadılar ve herhangi bir işte çalışmadım. Tek isteğim bir iş. Evde sadece bir kızım çalışıyor. Aylardır kiramı ödemedim. Bölgemizde fabrika ve iş alanlarının çoğalmasını istiyoruz. Bu çığlımızı duyun. Hayatım İş Kur’a başvurmakla geçti. Bu yaştan sonra ne yapayım. Tek isteğimiz iş” şeklinde konuştu.

 

ALİ ABBAS YILMAZ-Özcan YILDIZ-özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.