Ünlü düdüklü tencere firması iflas etti

Ünlü düdüklü tencere firması iflas etti
Tencere, airfryer ve düdüklü tencere üretiminde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Instant Brands iflas ettiğini açıkladı. Firma, Türkiye pazarında da önemli bir yer tutmaktaydı.

TİGRİS HABER - ABD merkezli Instant Brands, bir süredir Çin'de üretim yapması sebebiyle eleştirilerin hedefi olurken, dünyaca ünlü tencere üreticisinden iflas açıklaması geldi.

Üretimde maliyeti düşürme çalışmalarına rağmen iflas bayrağını çeken firma, Houston’daki federal iflas mahkemesine başvuru yaptı. İflasa gerekçe olarak ABD'de yürütülen sıkı para politikaları ve yüksek faiz oranları gösterilirken, iflas kararı aynı zamanda 1800'den fazla sendikalı çalışanın işsiz kalma tehlikesini ortaya çıkardı.

Covid-19 sürecinde satışlarda kötü gidişatın başladığını belirten şirket yetkilileri, şirketin 500 milyon doların üzerinde varlığı olduğunu belirtmişti. Bu sermayeye rağmen 132,5 milyon dolar kredi çeken firma, kredilerin geri ödemesinde de güçlükler yaşamakta.

tencere2.jpgTÜRKİYE'DE KADINLARIN GÖZDE TERCİHİYDİ

Firma tarafından üretilen tencereler, airfryer ve düdüklü tencere modelleri Türkiye'de de oldukça ilgi görmekteydi. 2010 yılından itibaren internet satışlarında rekorlar kıran firma, Türkiye pazarında da ciddi bir yer tutmaktaydı.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.