Urfa'da engellilere belediye engeli

Urfa'da engellilere belediye engeli
Urfa'da bir araya gelen engelliler, yürümek istedikleri meydanda AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın engeline takıldı.

Urfa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Abide Park'ta bir araya gelen çok sayıda engelli, Atatürk Bulvarı'ndan Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Bir kilometrelik yürüyüş ardından engelliler, bulvar ile kaldırım, kaldırım ile meydan arasında rampa bulamayınca zorlu anlar yaşadı. Yurttaşlardan yardım alarak ancak engelleri aşan engelliler, getirilen mermer parçaları ile oluşturulan rampaları kullanması dikkat çekti. 

Urfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek'in de katıldığı alandaki etkinlikte konuşan engelliler, engellilerin sadece bu günde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini ifade etti. Tekerlekli sandalye kullanan Fadıl Özlen, "Bizler buraya gelmek için çok zorlandık. Otobüs bulunmuyor. Var olan otobüsler de dolu olduğu için bizler binemiyoruz. Kaldırımlarda rampa engeli ile karşılaşıyoruz. Bu engelleri aşmak için mutlaka birinin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Engelliler için yaşanabilir alanların oluşturulmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.