Urfa’da Ömer Öcalan’a destek eylemi

Urfa’da Ömer Öcalan’a destek eylemi
DBP, HDP ve Yeşil Sol Parti, katıldığı bir anmada Urfa Milletvekilli Ömer Öcalan’a yönelik arbedeyi protesto etti. Olaya dair suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan partililer, "Boyun eğmiyoruz" dedi.

TİGRİS HABER - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek partisi (Yeşil Sol Parti), geçen yıl cezaevinde hayatını kaybeden hasta tutuklu Bazo Yılmaz için düzenlenen anmaya katılan Urfa Milletvekili Ömer Öcalan’a yönelik arbede ve alıkoyma girişimine dair çok sayıda kentte eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.

Urfa merkez Haliliye ilçesinde bulunan Topçu Meydanı’nda yapılan açıklamaya DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ile Keskin Bayındır, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri İbrahim Akın ile Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti milletvekilleri, DBP, HDP ve Yeşil Sol Urfa il-ilçe örgüt temsilcileri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. HDP İl binasında bir araya gelen kitle açıklamanın yapıldığı alana sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “Ömer Öcalan vekilimize yapılanı şiddetle kınıyoruz” dedi. Son 3 ayda saldırıların arttığına dikkati çeken Akın, "Biz doğaya, insanlığa, bütün canlı yaşama karşı sürdürülen bu politika karşısında asla teslim olmayacağız ve hep birlikte bütün ezilenlerle Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Yaptıklarını meşru olarak görüyorlar’

Ardından söz alan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Öcalan’a dönük arbedenin detaylarına değinerek, “Görüntülerde askerlerin hepsi maskeli. Yaptıklarını meşru olarak görüyorlar. Ciddi bir sessizlik var bu saldırı karşısında. Partimiz ve milletvekillerimiz uzun süredir bu baskılarla karşı karşıya. AK Parti şunu söylüyor; seçildiniz, ama size iş yaptırmayacağız. Açık ifade edelim, Kürt demokratik siyasetinin tarihine baksınlar, yüzyıllık Türkiye Cumhuriyeti sürecinde baş eğmedi, demokratik haklarından vazgeçmedi, hangi yöntemle gelirlerse gelsinler bu mücadele dün olduğu gibi bugün de devam edecek” diye konuştu. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.