Uyuşturucuya hava destekli operasyon!

Uyuşturucuya hava destekli operasyon!
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca, Hazro ve Kocaköy kırsalında uyuşturucu ve silah kaçakçılarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyona karadan da zırhlı araçlarla çok sayıda özel harekat timleri destek verdi.

Nesip YALÇIN

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı’nca, dün Hazro ve Kocaköy kırsalında, uyuşturucu ve silah kaçakçılarına yönelik hava destekli operasyon düzenlendi.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği’den yapılan yazılı açıklama, şunlar kaydedildi:

"İl Jandarma Komutanlığının sevk ve idaresinde uyuşturucu ile mücadele faaliyetleri kapsamında, Hazro İlçesi Sarıerik Köyü ile Kocaköy İlçesi Gözebaşı Köyü kırsal alanında saklandığı değerlendirilen esrar maddesinin ele geçirilmesi ve uyuşturucu madde imal ve ticareti ile silah mühimmat kaçakçılığı yapmak suçundan haklarında yakalama kararı bulunan şahısların yakalanması maksadıyla 24 Şubat 2014 günü saat 06.00'da faaliyet başlatılmıştır. Faaliyette Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando Timleri ile güvenlik çemberi oluşturulmuş, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Adli Kolluk Ekipleri tarafından uyuşturucu madde arama faaliyetleri başlamıştır. Faaliyete Jandarma Bölge Komutanlığınca 6 Kirpi, 15 Kobra tipi zırhlı araçlar ve hava desteği sağlanmakta olup, İHA (İnsansız Hava Aracı)/İKU (İnsanlı Keşif Uçağı) ile havadan keşif icra edilmekte olup, adli işlemler Hazro Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmektedir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.