“Uyuşturucuya karşı çabalayacağız”

“Uyuşturucuya karşı çabalayacağız”
BDP Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi Eş Başkan adayı Eşref Güler, Bağlar’da özellikle uyuşturucu konusunda ciddi çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekerek, bunun için yoğun bir çaba içerisinde olacaklarını söyledi.

 

Mehmet PİŞKİN-Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - BDP Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi Eş Başkan adayları Eşref Güler ve Birsen Kaya Akat, gazetemizi ziyaret etti. Tigris Haber Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanaman, Yayın Danışmanı Mehdi Tanaman ve Genel Yayın Yönetmeni Hacı Güneş ile fikir alışverişinde bulunan eş başkan adayları, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Eş başkan adayı Güler, seçim çalışmaları çerçevesinde mahalle, köy, esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştirip, büro açılışları yaptıklarını belirterek, gittikleri her yerde ilgiyle karşılaştıklarını ifade etti. Tüm yurttaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Güler, yoğun tempo ile çalıştıklarını dile getirdi. Projeleri ile ilgili çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarına işaret eden Güler, “Önümüzdeki günlerde projelerimizle ilgili broşürler basıp, ilçenin her yerinde dağıtacağız. Halen üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. Ancak önceliğimiz önceki başkanımızın yarım bıraktığı projeleri tamamlamak” dedi.

koyleri-ziyaret-ediyoruz-baglarin-koylerini-ziyaret-edyoruz----(3)-001.jpg

“Uyuşturucu ekmek-peynir gibi satılıyor”

Bağlar’ın en büyük sorunlarından biri olarak “uyuşturucu”yu gördüklerini vurgulayan Güler, özellikle bunun üzerinde yoğunlaşacaklarına dikkat çekti. İlçede uyuşturucunun artık ulu orta, ekmek peynir gibi satıldığını anlatan Güler, şunları kaydetti:

“Bu el atılması gereken en ciddi konulardan biridir. Bu konuyla ilgili valilik ve emniyeti harekete geçirip, sivil toplum örgütleri ile birlikte elimizden geleni çabayı göstermeyi hedefliyoruz. Çünkü uyuşturucu ile ilgili yeteri mücadele gösterilmiyor. Eğer valilik ve emniyet gerekli tedbirleri alsaydı bu konu bu kadar yaygınlaşmamış olacaktı. Bir çocuk slogan attığı gerekçesiyle 10-20 yıl ceza alıyor. Ancak sayın valinin, kaymakamın geçtiği sokaklarda çocuklar kürsü atıp, uyuşturucu satıyorlar. Uyuşturucuya göz yumuluyor çünkü amaç gençlerin ve çocukların siyasete bulaşmaması. Ancak bu durum toplumu felakete sürüklüyor. Bu durumun şimdi geçilmezse, yarın öbürgün geçmek mümkün olmayacaktır. Biz bununla ilgili hem elimizden gelen çabayı göstereceğiz hem de valilik ve emniyeti bu konuda zorlayacağız.”

koyleri-ziyaret-ediyoruz-baglarin-koylerini-ziyaret-edyoruz----(1).jpg

“Mağdur etmeden yerinde dönüşüm yapabiliriz”

İlçenin diğer önemli sorunlarından birinin çarpık kentleşme olduğuna vurgu yapan Güler, şöyle konuştu:

“Bağlar’da çarpık kentleşmenin çatışmalı ortam yüzünden kaynaklandığını biliyoruz. Çünkü köylerinden ve ilçelerinden göç ettirilen insanların büyük bir çoğunluğu Bağlar’a yerleşti. Bu da çarpık kentleşmeye neden oldu. Ancak bu TOKİ mantığı ile çözülecek bir sorun değil. BDP’nin yerel yönetimler anlayışı ile çözülmesi mümkün bir sorun. İnsanları mağdur etmeden yerinde dönüşüm yapabiliriz. Ancak toplumu ikna etmemiz lazım. Ayrıca ilçede tapu ile ilgili sıkıntılar var. İlçede bir dönüm arazi tapulu ise 5 dönüm tapusuz arazi. Büyükşehirde bir deneyim yaşadık ve Aziziye mahallesinde ciddi oranda bir dönüşüm sağladık. İnsanlar orda da başta karşı çıktılar ancak sonra ikna oldular. O insanlar şimdi belediyenin zarar etmeden yaptığı lüks konutlarda yaşıyorlar. Bağlar’da da bu ve benzer yöntemlerle dönüşümü sağlamak mümkün olabilir.”

“Bizi rahat bıraksınlar, işimizi yapalım”

“Daha çok hizmet mi yoksa siyaset mi yapacaksınız?” şeklindeki soruyu da yanıtlayan Güler, şu yanıtı verdi:

“Biz Kürtlerde her iki konu da üst üste binmiş. Bizi rahat bıraksınlar yerel yönetimler hizmet, siyasetçiler ise siyaset yapsın. Ancak 10 bine yakın arkadaşımız tutuklu. Bunlar arasında hizmet yapacak belediye başkanları da, siyaset yapacak vekillerimiz de var. Bazen yerel yönetimlerimiz zorluklardan kaynaklı ister istemez siyasete kayabiliyor. Ancak hizmet etmeye geliyoruz.”

Gerçekleştirdikleri köy ziyaretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güler, “Buralarda da çok önemli tepkiler aldık. 15 yıllık süre içerisinde belediyelerimiz kırsala yönelik çok ciddi hizmetler yapmış. Her köye yol gitmiş. Eksiklikler yok mu? Var halen. Ancak bunları da gidereceğiz. Birçok köyümüze su götürülmüş. Bazı köylerimiz kaldı. Bunları da ileriki zamanlarda tamamlayacağız” dedi.

“Kadına yönelik çalışmaları arttıracağız”

Eş Başkan adayı Birsen Kaya Akat ise, kadınlara ve mahalle meclislerine yönelik yapacakları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kadın sığınma evlerinin bulunduğunu ancak bunların yetersiz olduğunu vurgulayan Akat, “Bağlar’da nüfusun çoğunluğu yoksul. Bu yüzden kadına şiddet de fazla. Bunu başta asgariye indirmek için daha sonra da tamamen ortadan kaldırmak için çeşitli çalışmalarda bulunacağız. Yine kadınlarda yönelik atölyeler, kurslar düzenleyeceğiz. Sadece sertifika vermeyip, istihdam alanları yaratmaya çalışacağız. Bu sadece belediyenin yapabileceği bir şey değil ancak diğer kamu kurum ve kuruluşlarını da harekete geçirmeye çalışacağız. Hatta Avrupa’daki kardeş belediyelerimizi de bu konuda zorlayacağız” diye konuştu.

baglar-es-baskan-adaylari-(27).jpg

“Mahalle meclislerini aktif hale getireceğiz”

İlçe genelinde 12 mahallenin bulunduğunu ve hepsinde birer mahalle meclisi açıldığını da anlatan Akat, şunları söyledi:

“Partimiz şuanda demokratik özerkliği inşa sürecinde. Bunun en temel taşlarından biri de mahalle meclisleridir. Şu anda desek ki mahalle meclislerimiz geniş kapsamlı ve oturmuş bir yapısı var bu çok da doğru olmaz. Ancak meclislerimizin daha aktif hale gelmesi için çalışmalar yürüteceğiz.”

koyleri-ziyaret-ediyoruz-baglarin-koylerini-ziyaret-edyoruz----(4).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.