Uzakdoğulu tekstilciler, pamuk için Diyarbakır’da

Uzakdoğulu tekstilciler, pamuk için Diyarbakır’da
Tayland, Endonezya ve Vietnam’da tekstil alanında önemli yatırımları bulunan 35 kişiden oluşan iş insanları heyeti Diyarbakır'a geldi.

Uzakdoğulu tekstilciler, pamuk için Diyarbakır’da

Ali VURANEL-ÖZEL

Tayland, Endonezya ve Vietnam’da tekstil alanında önemli yatırımları bulunan 35 kişiden oluşan iş insanları heyeti, Amerika Pamuk Konseyi’nin organizesiyle Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten tekstil fabrikalarını gezdi.

Amerika Pamuk Konseyi Türkiye Müdürü Marsha Powell başkanlığındaki heyetin ilk durağı, İSKUR İplik Fabrikası oldu. Burada OSB Diyarbakır Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı ve İSKUR Diyarbakır Fabrika Müdürü Ekrem Kul tarafından karşılanan heyete, Diyarbakır’ın pamuk potansiyeli hakkında sunum yapıldı.

tekstil-(1).jpeg

Diyarbakır pamuk cenneti

İSKUR Fabrika Müdürü Ekrem Kul, Türkiye’de pamuk rekoltesinin 900 bin ton olduğunu ve bunun 100 bin tondan fazlasının Diyarbakır’da karşılandığını belirterek, “Burası Türkiye’deki pamuk üretiminde önemli merkezlerden biri. Diyarbakır bir pamuk cennetidir. Ayrıca iş gücü potansiyeli açısından muazzam bir yer. Kahramanmaraş firması olarak biz yatırımlarımızı Diyarbakır’a da yaptık. İplik ve konfeksiyon bölümlerinde 500 kişiyi istihdam ediyoruz. Uzakdoğu ülkeleriyle işbirliği yapabiliriz” dedi.

Gelin yatırım yapın

OSB Başkanı Aziz Odabaşı da yatırım açısından önemli Diyarbakır’ın önemli avantajları olduğunu ifade ederek, “Gelin siz de yatırımlarınızı Diyarbakır’a yapın. Rekolte açısından Diyarbakır pamuğu Türkiye ölçeğinde önemli bir yer tutuyor. Genç nüfusumuz da iş potansiyelini kaldıracak düzeyde. Devletin teşvik ve yatırımlar için sunduğu önemli avantajlar da var. Gelin siz de yatırımlarınızı Diyarbakır’a yapın” dedi.

tekstil3.jpeg

Heyet, daha sonra ÜNTEKS İplik ve Tekstil Fabrikası’nı ziyaret etti. Geceyi Diyarbakır’da geçiren heyet, daha sonra Kahramanmaraş’a geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.