Vaka artışında 1. sırada olan Siirt’te aşı anonsları yapıldı

Vaka artışında 1. sırada olan Siirt’te aşı anonsları yapıldı
Vaka artışında Türkiye’de birinci sırada yer alan Siirt’te camilerden aşı olun anonsu yapılırken, vatandaşların yoğun olduğu yerlerde de polis otolarından maske, hijyen ve sosyal mesafeye uymaları konusunda anonslar yapıldı.

TİGRİS HABER - Koronvirüs ile mücadelede en düşük aşılama oranına sahip iller arasında olan Siirt'te merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Cami imamı Nevzat Erdabakoğlu anonslar yaparak, halkı aşı olmaya davet etti. Kentte yoğunluğun yaşandığı alanlarda ise polis otolarından anonslar yapılarak vatandaşların maske, hijyen ve sosyal mesafeye uymaları konusunda anonslar yapıldı.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetlerinde uzman olan İbrahim Teğin, Siirt’te artan vakaların önüne geçmek için herkesin aşı olması gerektiğini söyledi. Teğin, "Tüm camilerimizde emniyet ekiplerimizin gezen tüm araçlarında aşılama ile ilgili anonslar yapılmaktadır. Son haftalarda aşılama oranımız hızlı bir şekilde artmaktadır. İlimiz Türkiye genelinde son sıralardaydı geçen haftalara kadar ama biz il olarak kamu kuruluşları valiliğimiz önderliğinde tüm kamu kuruluşları ile beraber entegrasyonlu bir şekilde ilimizin çeşitli yerlerinde aşılama noktaları kurduk. Mobil aşı hizmeti sunuyoruz şuanda özellikle emniyet ve müftülüğümüz ilimizde anonslar yaparak vatandaşları aşı noktalarına yönlendirmekte ve bizde şuanda tüm sağlık camiası topyekûn tüm hizmetimiz aşıya yönlendirmişiz ve seferberlik halindeyiz. Tüm Siirtli vatandaşlarımızı aşı noktalarına davet ediyoruz. Gelin bu aşı oranımız arttıralım, salgını yenelim, bu maskeden kurtulalım normal hayatımıza dönelim" dedi.

Polis otolarından ise, "Son günlerde ilimizde Covid-19 hastalığında artma olduğu gözlemlenmektedir. Bu salgının önüne geçmek için tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerekmektedir. Gösterdiğiniz dikkat ve özveri için sizlere teşekkür ederiz” anonsları yapıldı.

Birinci sırada

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 17-23 Temmuz arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarına göre Siirt, Türkiye’de en fazla vaka artışının görüldüğü il oldu. (İHA/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.