‘Vakıflara vekalet vermeyin’

‘Vakıflara vekalet vermeyin’
Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, yaklaşan Kurban bayramı öncesi vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu

Atlı, “Kurbanlarınızın fakir fukaraya ulaşmasını istiyorsanız kendiniz kestirin, vakıflara vermeyin. Vakıflara verilen vekaletlerin hiçbiri sağlıklı değil. Vakıflar yüz binlerce vekalet alıyor ama sadece 200 yada 300 tane kurban kesiyor. Geçmişte FETÖ'nün de bu kadar büyümesin nedenlerinden biri Kurban paralarıdır."

Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı, Kurban Bayramında vatandaşların keseceği kurbanlara ilişkin gazetemize önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kurban fiyatlarının geçen yıla oranla pahallı olduğunu dile getiren Atlı, “İnsanlarda alım gücü yok. Ekonomide yaşanan sıkıntılar sektöre yansıyacak. Besiciler hayvanlarını bayramın 4. Gününe kadar satamıyor. Piyasada şuan küçük baş kurbanlıkların fiyatı 800 ile 1500 arasında. Büyükbaş hayvanların ise, 4 bin 500 ile 12 bin arasında değişiyor” dedi.

Vatandaşların kurban kesiminde dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin uyarılarda bulunan Atlı, “Küçükbaş kurbanlık 1 yaşında, büyükbaş kurbanlık ise en az 2 yaşında olmalı. Yaşını doldurmayan hayvandan kurbanlık olmaz. Yine kurban keserken çevreye ve hayvana eziyet etmemek lazım. Ne yazık ki her eline bıçağı alan kasap oluyor. Kesim işini kasaplara verin. Dua okunarak kurban kesilmeli ve bıçak keskin olmalı. Gebe hayvanların kesilmemesi lazım. Bu hususlara dikkat etmek gerekir” diye konuştu.

haci-atli3.jpg

Vakıflara vekalet vermeyin

Vekaletle kurban kesiminin sakıncalarına değinen Atlı önemli değerlendirmelerde bulundu. Vakıflara verilen vekaletlerin sağlıklı işlemediğini kaydeden Atlı, “Vakıflar yüz binlerce vekalet alıyor. Ancak bunların kestiği kurban sayısı 500’ü geçmez. Peki toplanan bu kadar para nereye gidiyor?. Kesilen kurban eti fakir fukaraya ulaşmıyor. Hayvanın ciğerini bile satılıyor. Vakıf altında yapılan kesimler göz boyama içindir ve etin kime dağıtıldığı meçhul. Vakıflara verilen vekaletler nedeniyle FETÖ gibi örgütler çıktı. Bunları kendi elimizle beslemeyelim. Fakirin evine et girdiği zaman bayram etmiş oluruz. Bu meseleye hep ticaret gözle bakılıyor. Vekalet verilmesine karşıyım. Senelerce FETÖ’nün vakfına binlerce vekalet verildi. Bu vakıf vatandaşa bir kilo et bile vermedi. Bunlar vekalet paralarıyla lüks hayat yaşadı. Kurban verecek olan kişiler kendi gözleriyle kurbanının nasıl kesildiğini ve kimlere dağıtıldığını bilmeli. Bu nedenle vakıflara verilmesi tehlikelidir ve tüm işleri şaibelidir. Yetkililerin bu konuda önlem almasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Hayvan sayısında sıkıntı olmadığını belirten Atlı son olarak şunları söyledi, “Kulağı kesik, gözü sakat ve herhangi bir yerinde yara olan hayvan kurban edilemez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum