Vali Çınar: "Çiftçinin işine çok karışmazsak üretim artar"

Vali Çınar: "Çiftçinin işine çok karışmazsak üretim artar"
Vali Çınar: "Çiftçinin işine çok karışmazsak üretim artar"

 

 

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinde tarlada patates üreticilerini ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar; "Çiftçilerimizin önünü, yolunu açarsak, onların işine de çok karışmazsak bu üretimin, kalitenin, rekoltenin giderek yükseldiğini ve çoğaldığını görüyoruz" dedi.

Türkiyenin patates ambarlarından biri olarak anılan Bitlis'n Ahlat ilçesinde patates hasadı başladı. Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve beraberinde ki heyet Ahlat'ta patates tarlalarını ziyaret ederek, üretcilerden patates hasadı hakkında bilgi aldı. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Vali Çınar, hasat döneminde çiftçilere moral verdi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Çınar, Ahlat'ın tarım noktasında Türkiye'nin öncü ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirterek: "Öncelikle bereketli olmasını diliyoruz. Emeği geçen çiftçilere, burada çalışan işçilere, emeği geçenlere minnet borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ahlat bölgemiz, Adilcevaz'ı da hesap etmek gerekir, tarımda çok öne çıkmıştır. Belli ürünlerde yoğunlaşmanın olduğu artık sektörel anlamda da belli bir adres olan bir ilçemizdir. Burada meyve, sebze, her alanda hakikaten çok bereketli ve geniş toprakları olan bir alan var. 142 bin dekar alanda tarım yapılmaktadır. Burada patates ve domates üretimi öne çıkmış durumda. Türkiye'de öncü bölgelerden, ilçelerden bir tanesi olmuş durumdadır. Pazar sorunu dönem dönem yaşansa da artık belli bir üretim noktası ve adres olmasından dolayı da pazar sorunu olmaktan çıkmaya doğru gidiyoruz. Burada sevinçle şunu gördük. Tüm arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz incelemelerde, çiftçilerimizle sohbetlerimizde teknoloji artık çiftçilerimiz tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamış. Bu da hem onların gelirlerini ve üretimlerini artırırken, artık eski dönemde olduğu gibi çiftçilik sadece belli bir kesimin bir fakirlik emaresi gibi halk nazarında görülmekten çıkmaktadır. İnsanlar artık çiftçiliğe yönelmektedir. Burada yapılan üretim ve çalışmalarla para kazanıldığını da görmektedirler. Bu da çok sevindirici bir durum. Bereketli olsun. Herkesin eline ve emeğine sağlık" dedi.

 Vali Çınar, çiftçilere bilgi ve teknik destek verme anlamında ellerinden geleni devlet tarafı olarak yaptıklarını vurgulayarak; "İnşallah biz devlet olarak hem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destekleri hemde diğer bir takım kalkınma ajansları destekleriyle birlikte çiftçilerimizi hem motive etme anlamında hemde bilgi, teknik destek verme anlamında elimizden geleni devlet tarafı olarak yapıyoruz. Çiftçilerimizin önünü, yolunu açarsak, onların işine de çok karışmazsak bu üretimin, kalitenin, rekoltenin giderek yükseldiğini ve çoğaldığını görüyoruz. Bundan dolayı da mutlu oluyoruz" dedi.

 Burada ki ziyaretini ardından Ahlat Ziraat Odası Başkanlığı'na geçen Vali Çınar'a patates ikramı yapıldı. Burada bazı çiftçilerin sorunlarını dinleyen Vali Çınar, bir süre çiftçilerle sohbet ettikten sonra ziyaretini sonlandırdı.

 Vali Çınar'a ziyaretinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat keskin, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat Esnaf Odası Başkanı Mesut Şeker, bazı kurum amirleri, bazı köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler eşlik ettiler. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.