Vali Güzeloğlu açıkladı: Surları tahrip edenler gözaltında, onarım başlıyor

Vali Güzeloğlu açıkladı: Surları tahrip edenler gözaltında, onarım başlıyor
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu, tarihi Sur taşlarının yerinden sökülüp satılmasına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Güzeloğlu, “Surları tahrip eden kişiler gözaltına alındı”

Diyarbakır’da tarihi Sur taşlarının yerinden sökülüp satıldığı iddiaları kentte tepkiye neden olmuştu. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Unesco Dünya Kültür Mirası, Diyarbakır’ın kalbi ve İnsanlık tarihinin tanığı Sur’ları tahrip edenler emniyet birimlerimizce gözaltına alınmış ve haklarında adli tahkikat başlatılmıştır. Sur’lara zarar veren ve tahrip edenlere karşı kararlılıkla mücadele edilecektir. Valilik ve Büyükşehir Belediyemizce 13.500 milyon TL yatırım bedeli ile Surların ve Burçların bakım ve onarım ihalesine çıkıyoruz. Surların ışıklandırılmasını da projelendiriyoruz.2020 ilk çeyreğinde inşallah ihalesine çıkacağız. Surlar, tarihin tanığı ve Diyarbakır’ın varlığıdır” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum