Vali Güzeloğlu Mega Sanayi Sitesinde işverenlerle buluştu

Vali Güzeloğlu Mega Sanayi Sitesinde işverenlerle buluştu
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu, Mega Sanayi Sitesini ziyaret ederek işverenlerle bir araya geldi. İşverenlerin talep ve önerilerini dinleyen Sayın Güzeloğlu, yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Vali Güzeloğlu, işverenler ve esnafla bir araya gelmeye devam ediyor. Bağlar İlçesi Pirinçlik yerleşkesinde bulunan Mega Sanayi Sitesini ziyaret eden Güzeloğlu, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ve işverenler tarafından karşılandı. Güzeloğlu, işverenler ve esnafla yaptığı toplantıda yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DESOB Başkanı Alican Edebedinoğlu, “Her platformda esnafın yanında olan sadece Esnaf Odası toplantılarında değil, her alanda bizi yalnız bırakmayan Sayın Valimize tüm esnaf arkadaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

v7-002.jpeg

“Diyarbakır bölgenin ve Ortadoğu'nun ticaret, eğitim, sağlık, sanayi ve tarım merkezidir”

Esnaf ve işverenleri selamlayan Vali Güzeloğlu, “Bugün 96’ncı kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun. Rabbim nice yıllara güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olarak kutlamayı ve karşılaşmayı nasip etsin. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, Aziz şehitlerimiz ve bugün Gazi olma onuru ile aramızda bulunan tüm Gazilerimize Rabbim hem razı olsun hem de vefat etmişlere rahmet eylesin. Bizler onların bıraktığı bu emaneti çok daha iyiye ve öteye ve güzel bir ülkeye taşımaya mecburuz ve sorumluyuz. Hepimizin işi bu çünkü bizim inancımızda anlayışımızda bize bunu vaddediyor, ‘İki günü bir olan ziyandadır.’ Gelecek her günün bugünkünden daha iyi karşılamak ve iyi yapmak için çalışmak zorundayız hepiniz. Hepimizin yaptığı da budur. Alican Başkanın bahsettiği Diyarbakır bugün değil, dünün değil insanlığın kuruluşundan bugüne 10 bin yıllık bir dönemi, dünya üzerindeki en köklü, en güçlü ve bugüne kadar ayakta kalmış belki de en eski yerleşim merkezidir. Tarihin her döneminde tarım, ticaret, ekonomi güçlü olmuştur. 33 medeniyetin bugüne kadar Diyarbakır'a gelmiş 10 bin yıllık bir geçmişe sahip bir zenginliktir. Diyarbakır'ı bu anlamda düşündüğümüzde ve Diyarbakır'ın bu zenginliğine insan güzelliği ile bütünleştirdiğimizde Diyarbakır'ın çok daha ötesinde hak ettiği çok daha fazlasını şüphesiz bu kentin hazım edebileceği bilmek lazım geldiğimden beri söylediğim altını çizdiğim şudur. Diyarbakır bölgenin ve Ortadoğu'nun ticaret, eğitim, sağlık, sanayi ve tarım merkezidir. İddiası büyüktür bu İddia bugünün ölçüleri ile değil geleceğin çok daha üst ölçeği ve beklentisi ile tanımlanmaktadır. Her şeyi bahsetmiş Cenabı Allah. Zenginlik adına, kullanılabilirlik adına. Şimdi bunu doğru kullanmak bizim elimizdedir. Ama ne oldu? Yaklaşık 40 yıla yakın bir süre Diyarbakır bu zenginliklerinden mahrum kaldı. Diyarbakır'ın geleceği karartılmak ve önü kapatılmak istendi.

v10-001.jpeg

“En büyük zenginliğimiz birlik ve beraberliğimizdir”

Kentte çok büyük acılar yaşadığını ve bedeller ödendiğini belirten Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu kentin ruhunu bu kentin heyecanı özünü yok etmek istediler. İçte ve dışta ki bütün ihanet şebekeleri işbirlikçileri PKK’sı FETÖ’sü Diyarbakır üzerinden bizi milletimizi birbirine düşürmek istediler ve bütün bu süreçte en büyük zararı Diyarbakır'a verdiler, en büyük zararı esnafa ve size verdiler. 2 sene esnaf neredeyse, Sur merkezi başta olmak üzere dükkanını açamadı. Rızkını kazanamadı. Çoluk çocuk, işsiz, güçsüz ve gelirsiz kaldı. İnsanların o bölgeden başlayarak hayatlarını, evlerini ellerinden aldılar, geleceklerini çaldılar. Hamdolsun Devletin kararlığı, Milletin desteği ile bütün bu ihanet şebekeleri, bütün bu terör işbirlikçileri yaptıklarının bedelini ödediler ve ödeyecekler. Bizim derdimiz milletin huzur ve refahı ve geleceğidir. Ama bunların olmadığı yerde ekonomiyi konuşmak mümkün değil. Onun için size başta söyleyeceğim şey bu huzura ve güvene sahip çıkın. Bilin ki en büyük zenginliğimiz birlik ve beraberliğimizdir. Gerisi kolaydır, hepsi kolaydır. Çünkü Millete hizmet etmek için yola çıkarsan hizmet alanı apaçıktır. Şimdi biliyorsunuz daha önce de ben geldim. Bir yol meselesi var. Alican Başkan ve arkadaşları bana söylüyor. Yıllardır söylüyor. Ne oldu? Olmuyor. Niye olmuyordu? Sudan bin türlü bahaneleri vardı. Geleli 30-40 gün oldu. Hemen yol arkadaşımızı aradım hemen halledin dedik. Bu kış şartları çamuru kiri pası kalmasın. Bu imkanlar çerçevesinde yol yapıldı.”

v3-001.jpeg

“Kardeşim eğer bir yerel yönetim millete hizmet edecekse milletin talebini karşılayacaktır”

17 ilçenin bin 47 mahallenin çok büyük kısmını ziyaret ettiğini ve hepsinin sorunlarını bildiğini ifade eden Güzeloğlu, Diyarbakır’ın 30 senedir büyükşehir olduğunu ancak hala mahallelerde ve köylerde yol, su ve kanalizasyon sorunları yaşandığını belirtti. Bu sorunlar niye var diye soran Güzeloğlu, şunları söyledi: “Çünkü kimse bunları dert edip milletin derdine derman olmadı. Bir de 30 yıldır verilen ödenekler, nerede? Nereye gitti? Nereye harcandı? Mega'nın yolunu mu yaptılar? Oyuklu’nun altyapısına mı yok. Hiçbir şey yapmadılar. Nereye gitti. İhanetin terörün beslediği kaynaklara gitti. Onların hiç dertleri değil hizmet etmek. Biz hizmet derdindeyiz, onlar millete ihanet derdinde. 2 yıl önce buraya geldiğimizde cami inşaatı vardı. Bana dediniz bu camiyi buradaki bütün kardeşlerimiz ibadet için istiyor. Kardeşim eğer bir yerel yönetim millete hizmet edecekse milletin talebini karşılayacaktır. Cami istiyorsan camiye katkı sağlayacaktır. Peki bu zihniyet geldi ne yaptı. Kimsenin kendisinden yardım istemediği beş kuruş beklemediği Allah rızası için annesinin babasının hayrı için başlamış Cami inşaatlarını ilk meclis kararıyla kaçak duruma düşürüp iptal etti. Camiye yardım edeceğine, milletin hayır parasıyla anasının babasının hayrına yaptığı cami, inşaatını kaçak ilan etti. Net kıyamettir başka bir şey değil. Peygamberimizin (s.a.v.) sahabeyi ikram arkadaşı İYAZ Bin Ganem isminin verildiği caddeye kabul etmemize rağmen bir gece korsan bir şekilde teröristin ismini verdiler. Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’a bundan daha büyük bir kötülük olabilir mi? Tabii biz gereğini yaptık. Bunları niye anlatıyorum, zaten hizmetin h’si yok. Bu memleketin değerlerine sahip çıkmak lazım. Bunları, bildiklerinizi unutmayınız. Şimdi biraz önce içerde başkan ve arkadaşlar paylaştı hizmette sınır yoktur. Bunların hepsini yapacak gücümüz var. Biraz önce konuştuk Allah izin verirse bu camiyi de birazını siz, birazını biz yapıyoruz en kısa zamanda ibadeti açıyoruz hayırlı uğurlu olsun Allah hepimize ibadete açıldığı gün namaz kılmayı buluşmayı nasip etsin.”

v5-002.jpeg

“3 ay içerisinde bin 500 kişinin doğrudan istihdam edildiği bir çağrı merkezini açıyoruz”

İşverenler ve esnafın Mega Sanayi ve çevresi için imar düzenlemesi talebi olduklarına dikkat çeken Güzeloğlu, “Altyapıda bir imar düzenlemesi talebi var. Mega Sanayi ve çevresi ile ilgili, başkanlarımız burada o talepler doğrultusunda talimatı verdik İnşallah Kasım ayı meclisimizde bu talepleri imar noktasında ele alıyoruz. Buranın gelişmesi adına, büyük bir yerleşik olması adına, Marangozlar ile birlikte bütünleşerek bir ticari aks olması adına bu imar değişikliği yaparak meclisimizde kabul ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. KOSGEB merkezini çok yüksek bir çağrı merkezine dönüştürüyoruz. Atıl bir durumdaydı yapıldığından beri. 3 ay içerisinde orada inşallah bin 500 kişinin doğrudan istihdam edildiği bir çağrı merkezini açıyoruz. Dolayısıyla bu bölgenin cazibesi, altyapısı çok güzel bir yere çıkıyor, kentin gündemine giriyor. İnşallah o da hayırlı uğurlu olacak” diye konuştu.

v-001.jpeg

“2 yıl içerisinde Diyarbakır'da 25 bin kişilik doğrudan sigortalı istihdam taahhüdümüz var”

Güzeloğlu, Mega Sanayi modelini başarılı bulduğunu vurgulayarak Mega Sanayi’yi sağlıklı bir altyapıya kavuşturacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıklarında aylık özgelir tahsilatının 500 bin lira civarında olduğunu açıklayan Güzeloğlu, milletin hakkına sahip çıkarak özgelir tahsilatını aylık 2 buçuk milyona çıkarttıklarını ifade etti. “2 yıl içerisinde Diyarbakır'da 25 bin kişilik doğrudan sigortalı istihdam taahhüdümüz var bu kente” diyen Güzeloğlu, yaptıkları çalışmalar kapsamında 2020'nin sonuna kadar bu rakamları elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

v6-001.jpeg

“Denizi daha getiremedik bir o eksik kaldı”

Esnafın taleplerinin öncelikle ele alınması gerektiğini söyleyen Güzeloğlu, “Sen önce iş güç derdine düşeceksin istihdamın önünü açacaksın. Yok, ben bina yaparım, kendi kendime işler yaparım, örgüte ihanete kaynak aktarırım. Bir kuruş yok, bu milletin 1 kişisi yok feda edilecek. Bakın Analar 60. günde yağmurun altında bekliyor, yüreği yanan Analar, evlatları alıp hayatları karartılmış canları parçalanmış Analar. Millet artık dur diyor. Bu Diyarbakır'ı bu insanları bu toplumuzu sen istismar edemezsin, önünü kesemezsin, ihanetin aklıyla bu kente ihanet edemezsin. Allah bin kere razı olsun bu duruşu taşımak bu duruşun yanında olmak lazım. Lojistik Bölge konuşuluyor. Büyükşehir'e geldikten sonra birinci haftasında arsasını aldık. Dün de Sayın Bakan da onayladı. Onay tamam. 2 bin 300 dönüm, Elazığ Yolu 18 kilometrede. Hayırlı uğurlu olsun. Demiryolu içinden geçiyor, karayolu orada, liman daha yapamadık. Denizi daha getiremedik bir o eksik kaldı. 5 bin 500 doğrudan bu memleketin evladı orada çalışacak. Tüm Doğu ve Güneydoğu'nun Lojistik Merkezi Diyarbakırımızdı, şimdi tescillenmiş olacak ve Ortadoğu’ya açılan kapı da Diyarbakır olacak. Havaalanında büyük bir Kargo Terminali yapıyoruz. Havaalanında gittim gördüm iki pistimizin inşaatı başladı, bölgenin değil Ortadoğu'nun açılan en büyük havaalanı alt yapısı oldu. Bakım ve onarımdan dolayı kapanma olayını tarihe gömdük. Kervan yürüyor. Tekstil İhtisas organize bölgesi İnşaat başladı. Elazığ yolu 18 kilometre de yer alıyor. 6 yıllık bir çalışmanın sonucunda 2 yıllık yoğun mesaimiz ile proje noktalandı. Bin 300 dönümlük alanda 105 sanayi parseli yer alıyor ve hepsi tahsis edilmiş durumda. Bu çalışmalarla birlikte eğer planlandığı gibi giderse 2020'nin ilk ikinci çeyreğinde ilk istihdamlar başlayacak ve 10 bin istihdam hedefliyoruz orta vadede ve bunu daha da artırmayı hedefliyoruz. Mesele ne biliyor musunuz Bu memleketin işsiz insanın derdiyle dertlenmektir. Bakın burada şanslısınız çalışıyorsunuz bir işiniz var ama dışarıda iş arayanlar var. 1 kuruşun varsa bunu harcayacaksın. Benim inancım bu, derdin bu olmalı. Kaybettiğimiz zaman çok. Çünkü bu kente ödedikleri bedel çok. İsim vermeyeceğim bugün öne çıkan illerin hiçbirine ticarette ne ekonomide önde değil Diyarbakır'dan. Tekstil OSB 2020'nin sonunda bitiyor. nedir Tekstil Türkiye'nin en büyük pamuk üreticisi olan pamuğun ham pamuk olarak satmak değil, çırçırdan çiğ tohum olarak satmak değil iplik olarak satmak değil, kumaş olarak satmak değil, ne olarak satmak konfeksiyon olarak satmak” şeklinde konuştu.

v4-002.jpeg

“Silvan Projesi ile Diyarbakır dünyanın sayılı tarım bölgeleri arasına girecek”

Diyarbakır’ın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, “Diyarbakır'ın önünde kara perdeyi çekerken aydınlanmaya başlıyor herkesin gözü kamaşıyor. Çevre yolunu bitiriyoruz, iki taraftan şehre girişte en az 15 - 20 kilometrelik bir alan düzenlemesi yapıyoruz. Şehir içindeki yılların sorunları var. Elazığ Caddesi'nin trafik sıkışıklığından tutun da köylerin altyapısına kadar. Bunların hepsinin planlarını yaptık, hepsini çözeceğiz. İçme suyu zaten tartışılmayacak kadar önemli bir hadisedir. Dicle Vadi projemiz var. Allah izin verirse göreceksiniz. Üniversiteden alıp On Gözlü Köprü’yü geçen 5 kilometrelik bir kuşağı düzenleyeceğiz ve turizmde en az 30 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. Diyarbakır’ı marka yapacak yeşil yürüyüş alanları köprüleri, ışık gösterileri, On Gözlü’den başlayarak teleferik geçişi. Buraya gelenler kahvaltı yapıp geçmeyecek bir iki gün daha uzatalım diyecek. Sur içini bu yılın sonunda açıyoruz. Bütün Surların restorasyonu, burçlar ve tarihi bütün alanların kullanılmasını sağlayacağız” dedi. Çermik’in çok ihmal edildiğini vurgulayan Sayın Güzeloğlu, 10 bin yataklı termal otelin yapılacağını ve Çermik yolunun Elazığ çevre yoluna bağlanarak Çermik’in bir cazibe merkezi olacağını anlattı. Ergani ve Bismil'de iki tane Tarım Organize Sanayi Bölgesi açacaklarını söyleyen Güzeloğlu, Silvan Projesi ile Diyarbakır'ın dünyanın sayılı tarım bölgeleri arasına gireceğini ifade etti.

v8-001.jpeg

“Büyükşehir'e gelir gelmez Türkiye'de bir ilk yaptık, Esnaf Daire Başkanlığını kurduk”

Güzeloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Eğitim en çok üzerinde durduğumuz bir konudur. Eğitimi güçlendireceğiz. Biz geldiğimizde okul öncesi eğitimde Diyarbakır yerini söylemeyeceğim. 2 sene de 81 ilde şimdi Türkiye birincisi oldu okullaşma da. Türkiye de birinci oldu artışa bakın. Geldiğimiz yer Türkiye'deki büyük şehirlerin en iyi dallarından birisi oldu. Ama biz diyoruz ki bu bize yetmiyor. Diyarbakır en iyi ve en güzeli hak ediyor gayretimiz budur. Yetimin hakkı boynumuzun borcudur. Bakın arkadaşlar 1 kuruşun hesabını bin defa yapıyoruz. Biliyorsunuz duydunuz duyuyorsunuz bütün ihaleler açık, internet ve şeffaf ortamda yayınlanıyor. Açık ihale, cümle alem ve dünya izlesin açık yapıyoruz en iyi, en kaliteli, en nitelikli teklifi veren bizim için makbuldür. Onu alsın hizmetini yapsın. Bir de bir ayrıcalığımız var bir ürün alacaksak bir ürün satın alacaksak önceliğimiz Diyarbakır'da üretilmiş ürün olsun. Bunun altını ısrarla çiziyorum ve arkadaşlarıma talimatı bu şekilde verdim. Çünkü ben size destek vermezsen kim verecek. Ben inanıyorum çok kısa sürede sizler rekabeti çok daha yukarıya taşıyacaksınız. Altyapıdan üretiminden bütün yapılarda. Allah Mahçup etmesin, hizmet etmeyi nasip etsin bu düsturlar hepinize hayırlı helal bol kazanç diliyorum. Büyükşehir'e gelir gelmez Türkiye'de bir ilk yaptık, hiçbir ilde olmayan esnafların doğrudan meseleleri ile ilgilenecek, bize köprü olacak, her adımında esnafın sesi soluğu olacak Esnaf Daire Başkanlığını kurduk. Bu bayram günü buraya gelmekten büyük mutluluk duydum. Altını çiziyorum İnşallah Camilerimizi tamamlıyoruz, yolu önümüzdeki sene çok nitelikli bir hale getiriyoruz. Esasen imar altyapısındaki talepleri karşılıyoruz, en kısa zamanda imar düzenlemesi ile buranın ekonomik canlılığını arttırıyoruz. Beni dinlediğiniz için ve bugün burada olduğunuz için işyerinden zaman ayırdığınız için Hepinize çok teşekkür ediyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum Allah'a emanet olun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.