Vali Güzeloğlu'ndan 25 Kasım mesajı

Vali Güzeloğlu'ndan 25 Kasım mesajı
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Vali Güzeloğlu,  "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" mesajında, "Günümüzde yaşanmakta olan tüm pozitif gelişmelere rağmen kadına yönelik şiddet, halen önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddet, mücadele edilmesi gereken ciddi bir toplumsal sorundur. Toplumsal yaşamın her aşamasındaki kadına yönelik şiddet olgusu; kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar vermesinin yanı sıra, kadının toplumsal yaşama aktif katılımının önünde bir engel teşkil etmektedir. Kadınlarımız, asla ve asla şiddete maruz bırakılmamalıdır. Kadına şiddet, yasalara aykırı olduğu gibi ahlaka ve vicdana da aykırı bir davranıştır.

ka.jpg

Bizlere her konuda  örnek olan Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) de kadınlara hoş görülü, nazik ve saygılı davranmamızı öğütlemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

                                                   

                                              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.