Vali Güzeloğlu'ndan 'Engelliler Günü’ mesajı

Vali Güzeloğlu'ndan 'Engelliler Günü’ mesajı
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,  ‘Dünya Engelliler Günü’ için yayınladığı mesajında, " Engellilerimizin toplumda varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz toplumumuzu zenginleştirecek ve güçlendirecektir" dedi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu,  ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, "Birleşmiş Milletler tarafından 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli kardeşlerimize yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir tarihtir. Bu özel gün onların yaşadığı sorunların aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilerek topluma kazandırılması gibi girişimlerin güçlendirilmesi ve bu alandaki toplumsal hassasiyetin yükseltilmesi noktasında önemli bir fırsattır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması en temel koşulların başında gelmektedir. Engellilerimizin toplumda varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz toplumumuzu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Onların hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini beraberinde getirecektir.

vali-guzeloglu,-engelliler-gunu-mesaji.jpg

Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.