Vali Karaloğlu: Diyarbakır kabuklu meyvede adından söz ettirecek

Vali Karaloğlu: Diyarbakır kabuklu meyvede adından söz ettirecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çiftçiyi desteklemek amacıyla 180 bin sert kabuklu meyve fidanı dağıttı. Çiftçilerle birlikte fidan diken Vali Karaloğlu, “5 yıl sonra Diyarbakır bu sert kabuklu meyvelerle adından söz ettirecek” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile GAP İdaresi Başkanlığı’nın katkılarıyla çiftçileri kalkındırmak amacıyla yüzde 70’i hibeli badem, fıstık ve cevizden oluşan 180 bin sert kabuklu meyve fidanı dağıtım töreni  Eğil İlçesi Kırsal Dere Mahallesinde düzenlendi.

Törene Vali Karaloğlu’nun yanı sıra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç,  Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan, Eğil Kaymakamı İdris Arslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve çok sayıda çiftçi katıldı. 110 bini badem, 58 bini fıstık ve 12 bini ceviz olmak üzere çiftçilere dağıtılacak 180 bin sert kabuklu meyve fidanı dağıtıldı.

Vali Karaloğlu, fidan dağıtım programında çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada, insanlığın tarımla tanıştığı Mezopotamya topraklarının çok verimli olduğuna dikkat çekerek,  bu toprakların binlerce yıldan bu yana insanlığı doyurduğunu ve bundan böyle de doyurmaya devam edeceğini söyledi. 

fidan-tigris1.jpg

Fidanlar toprakla buluşacak

Diyarbakır’ın tarımsal faaliyetler bakımından Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olduğuna değinen Vali Karaloğlu,  Diyarbakır’ın güney kısmının ova ve buranın tarıma, kuzey kısmının da dağlık ve buranın da bahçecilik için verimli olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ve GAP İdaresi Başkanlığı bütçe olarak bu projeye destek verdiler. Yüzde 70’i hibe, yüzde 30 da vatandaş desteği ile projemiz şu anda devam ediyor. 110 bini badem. 58 bini fıstık ve 12 binide ceviz olmak üzere 180 bin fidan toprakla buluşacak. Yani 8 bin hektar bahçe oluşturmuş olacağız. Bunlar meyve durduğunda 4-5 yıl sonra Diyarbakır gerçekten sadece tarla tarımında değil. Özellikle bu sert kabuklu meyvelerde de Türkiye’de herkesin ilk aklına gelen il olacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.