Vali Karaloğlu: Diyarbakır sanatla, kültürle gündeme gelsin

Vali Karaloğlu: Diyarbakır sanatla, kültürle gündeme gelsin
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sanatseverlerle buluşturduğu 5 kız kardeşin “5’i Bir Yerde” karma sergisi devam ediyor. Vali Karaloğlu, Bizim arzuladığımız Diyarbakır bu. Diyarbakır sanatla, kültürle gündeme gelsin” dedi.

TİGRİS HABER - Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte beş kız kardeşin “5’i Bir Yerde” karma sergisini ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanında yürüttüğü çalışmalarla gençlerin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Rozerin, Aleyna, Dilara Nur, Elif Ecrin ve Ebru Eylül Özdemir kardeşlerin yaptığı resimlerin yer aldığı “5'i Bir Yerde Karma Resim Sergisini”sanatseverlerle buluşturdu.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içinde yer alan sergi salonunda açılan 79 karma resim sergilendi. Vali Karaloğlu, eserleri inceleyerek resimlerle ilgili bilgi aldı.

Arzuladığımız, istediğimiz Diyarbakır gençliği bu

Bir öğretmen baba ile bir öğretmen annenin beş ressam kızının ortak sergisini gezmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu:

“İşte bizim arzuladığımız, istediğimiz Diyarbakır bu. Diyarbakır’ın sanatla, kültürle, sporla, bilimle, başarıyla, ülkenin ve dünyanın gündemine gelmesini arzu ediyoruz. Diyarbakır'da gençlerimiz için mücadele veriyoruz.”

Serginin kız çocuklarına örnek olma amacı taşıdığını belirten Karaloğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Kız çocukları okul okusun, küçük yaşta evlendirilmesin. Kız çocuklarının fırsat verilirse en iyi şekilde kendilerini, ailelerini, şehirlerini temsil edebileceklerine inandık.” (Kaynak: büyükşehir basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.