Vali Kıraç; “ Yaşananlar hoş değil”

Vali Kıraç; “ Yaşananlar hoş değil”
Diyarbakır’da seçim güvenliği toplantısı yapıldı Toplantıya başkanlık eden Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç: “Son günlerde yaşanan kavgaları hoş karşılamıyoruz” dedi

Diyarbakır - Diyarbakır’da seçimlerle ilgili bazı siyasi partililer arasında yaşanan kavgaların ardından Vali Mustafa Cahit Kıraç’ın başkanlığında siyasi parti il başkanları güvenlik yetkililerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. 
30 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi güvenlik başta olmak üzere bazı konuların değerlendirildiği Seçim Güvenliği Toplantısı, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında yapıldı.Toplantıya, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürce, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, CHP İl Başkanı Muzaffer Sayın, MHP İl Başkanı Mehmet Tayyar Karakoç, Hüda-Par İl Başkanı Şeyhmuz Tanrıkulu, SP İl Başkanı Alican Ergin, YP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Gümüş ve bazı yetkililer katıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantının ardından siyasi parti temsilcileriyle birlikte gazetecilere açıklamalarda bulanan Vali Kıraç, oluşabilecek gerginliklerin kısa sürede önlenmesi için güvenlik birimleriyle siyasi parti temsilcilerinin sürekli irtibat halinde olacağını aktaran Vali Kıraç, “Seçim süresince hem valiliğim hem de ilgili güvenlik birimlerimizle siyasi partililer arasında sıcak diyaloğun oluşması için güvenlik yetkilileri ile siyasi parti yetkililerin sürekli irtibat kurabilecekleri iletişim halinde olacaklar. İrtibat telefonların 24 saat açık olacak şekilde karar alındı. Gerekli güvenlik tedbirlerin alınması için özellikle partilerimizin yapacağı programlarda, güvenlik ihtiyacının karşılanabilmesi için zamanında haberdar edilerek, alınacak tedbirlerin üst seviyeye çıkartılması gerektiğine karar kıldık. Siyasi partilerin kullandığı parti amblemli araçların özellikle akşam vakitlerinde gelişi güzel yerlere bırakılmaması gerekiyor. Bu kararları ortak metin haline getirip, parti temsilcileriyle birlikte imzaladık” diye konuştu.

“Son Günlerde Yaşanan Kavgaları Hoş Karşılamıyoruz
Bir basın mensubunun Diyarbakır’da son günlerde siyasi partililer arasında yaşanan kavgaların toplantıda gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Vali Kıraç, bu kavgaların toplantıda gündeme geldiğini ifade ederek, şunları söyledi. 
“Yaşanan kavgalar genellikle gençler tarafından yaşanıyor. Benimsemediğimiz hadiselerin olduğunu tespit ettik. Bundan sonra siyasi parti yetkilileri bu konu üzerinden hassas duracaklar. Bugün toplantıda kararın ardından oluşacak diyaloğu da takip edeceğiz. Güvenlik birimlerimiz seçim süresince partilerimizden gelecek bu tür ihbarları daha duyarlı bir şekilde kısa sürede yerine getirecek. Bundan sonraki dönemlerde seçim sürecinin daha sağlıklı geçmesini takip edeceğiz. Son dönemlerde yaşanan kavgaları hoş karşılamıyoruz.” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.