Vali Su: Şehrin ekonomisi için çalışıyoruz

Vali Su: Şehrin ekonomisi için çalışıyoruz
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Eğil ilçesinde muhtarlarla ilçe değerlendirme toplantısı düzenledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Eğil İlçe Değerlendirme Toplantısı”nda muhtarlarla bir araya geldi. Vali Su, ilçede tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi vererek, muhtarların mahallelerinde yaşadıkları sorunları dinledi, çözüm için görüş alışverişinde bulundu. Vali Su, yaptığı konuşmada, 2022’de 1 milyon 70 bin turist ağırladıklarını anımsatarak bunun önemli bir bölümünün Eğil ilçesini de ziyaret ettiğini söyledi.

Her alanda hizmet veriyoruz

Kentte turizmin yanı sıra ekonomide de ilerleme sağlandığını vurgulayan Vali Su, şöyle konuştu: “Huzur ve güven ortamı Diyarbakır’ımızın gelişmesini sağlıyor. Huzur ve güven ortamından dolayı 450 firma Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kurmak için yer talep etti. Şehrimizin ekonomisinin gelişmesi için çalışıyoruz. Kentin gelişmesi için her alanda hizmet veriyoruz. Şu anda ilimizde dokunmadığımız hizmet noktası yok. 2022’de 1800 kilometre yol yaptık. Her ilçemizde olduğu gibi Eğil’de de asfalt ve kilitli parke çalışmalarını gerçekleştirdik” dedi.

Mağdur vatandaşları bize bildirin

Kent merkezi ve ilçelerde mağdur vatandaşlara, içerisinde 750 lira olan “Sosyal Kart” dağıttıklarını hatırlatan Vali Su, Eğil’de 400 vatandaşa Sosyal Kart verdiklerini aktardı. Vali Su, muhtarlara mahallelerinde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşları kendilerine bildirmelerini istedi.

Değerlendirme toplantısının ardından ilçedeki esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Vali Su, talepleri dinledi. Vali Su’ya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, kamu ve kurum müdürleri eşlik etti. (Büyükşehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.