Valilerden Diyarbakır, Urfa, Bitlis, Şırnak ve Van’da eylem yasağı

Valilerden Diyarbakır, Urfa, Bitlis, Şırnak ve Van’da eylem yasağı
TSK'nin hava harekatının ardından Diyarbakır, Van, Bitlis ve Urfa’da eylem ve etkinlikler yasaklandı. Diyarbakır Barosu yasak kararının iptali için dava açtı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valiliği, kent genelinde her türlü açık, kapalı alan etkinliklerini 7 gün boyunca yasakladı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada valilik ve kaymakamlıkların izni dışındaki her türlü toplantı, her türlü açık ve kapalı alan eylem ve etkinliklerin (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) 7 gün süre ile yasaklandığı belirtildi.

Urfa, Van ve Bitlis valilikleri de yasak getirdi

Urfa'da 15 gün, Van'da 9 gün, Şırnak'ta 7 gün, Bitlis'te ise 15 gün süreyle tüm basın açıklaması, eylem ve yürüyüşler yasaklandı. Yasakların Türkiye’nin Irak Kürdistan Federal Bölgesi ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı hava operasyonlarını protesto eden eylemlere karşı alındığı belirtiliyor.

Diyarbakır Baro’sundan iptal davası

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Valiliği’nin demokratik toplumun temel değerleri arasında olan ifade özgürlüğü çerçevesindeki birçok etkinliği kent genelinde 7 gün boyunca yasaklayan kararına karşı, Diyarbakır İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulmasına ilişkin iptal davası açtı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.