Valilik, kayıp tarihi taşlar için komisyon kuruyor

Valilik, kayıp tarihi taşlar için komisyon kuruyor
Diyarbakır’da tarihi Sur taşlarının yerinden sökülüp satıldığı iddiaları birçok kurumu harekete geçirdi.

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi, tarihi Sur taşlarının çalınıp satıldığı iddiaları üzerine komisyon kurma kararı aldı. Komisyon, kentin farklı yerlerinde açılan kefe ve restoranlarda inceleme yapacak.

Kültür, tarih ve medeniyet şehri Diyarbakır’da bulunan 5 bin yıllık Surlar kaderine terk edildi. UNESCO’nun koruması altında olmasına rağmen surlar her geçen yıl dökülüyor.  Gerekli önlemler alınmayınca tarihi sur taşları yerinden sökülüp satılıyor. Kentin en önemli gündem maddesi haline gelen tarihi Surlar için yapılan haberler sonuç verdi. Başta Valilik ve Büyükşehir belediyesi olmak üzere ilgili kurumlar harekete geçti.

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi, çalınan kayıp taşlar için komisyon kurma kararı aldı. Komisyon, son 4 yılda açılan bazı kefe ve restoranlarda inceleme yapacak.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu, tarihi Sur taşlarının yerinden sökülüp satılmasına ilişkin iki kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.