Valilikte Sur için oturma eylemi

Valilikte Sur için oturma eylemi
Diyarbakır Sur'da devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Vali ile görüşen HDP'li vekiller, sağlıklı bir yanıt alamadıkları için valilikte oturma eylemi başlattı.

HPD Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp, Sur'da hukuksuz olan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Diyarbakır Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunduktan sonra Diyarbakır Valiliği'ne giderek, Vali ile görüştü. Yapılan görüşmede, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına ilişkin Vali'nin kendilerine bir şey söylemediğini aktaran HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, bir sonuç alıncaya kadar valilik içinde oturma eylemi başlattıklarını ifade etti. Uca, Sur'daki abluka ve yasak bir an önce kaldırılması gerektiğini ve yasağın Ankara'dan alındığını, valiliğin de bu konuda devreye girip yasağın kalkması için çabalaması gerektiğini dile getirdi.

 

HDP Diyarbakır Eşbaşkanı Gülşen Özer, HDP Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca valilikteki oturma eylemlerini sürdürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.