Van gölü aktivistleri kulaç attı

Van gölü aktivistleri kulaç attı
Vangölü Aktivistleri öncülüğünde bir araya gelen 150 sporcu, Van Gölü’nün temiz bir şekilde sonraki nesillere aktarılması amacıyla Gevaş sahilinden Akdamar Adası’na kadar kulaç attı.

TİGRİS HABER - Gevaş Akdamar Tesisindeki sahilde başlayan etkinliğe Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ve dernek üyeleri, AKEM, polis ekipleri ile sporcular katıldı.

aw377954-07.jpg

Pandemi nedeniyle ertelenmişti

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Akdamar Adası’nı her sene yaklaşık 700 bin insanın ziyaret ettiğine dikkat çekerek, “İlkini 2 yıl önce yapmış olduğumuz Gevaş’tan Akdamar Adası’na yüzme yarışmasını maalesef korona virüs pandemisi nedeniyle ötelemek zorunda kaldık. Bu sene tekrarını yaptık. Yoğun bir ilgi, yoğun bir katılım var. Buradaki amacımız Van Gölü’ne ilişkin bir algı oluşturmak, daha temiz tutulmasına ilişkin bir algı oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

aw377954-01.jpg

Amaç Van gölünü korumak

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de, Gevaş Akdamar Adası’na Yüzme Yarışması’nın ilkini 2019 yılında 70 sporcuyla yaptıklarını hatırlatarak, “2020 yılında pandemi nedeniyle erteledik. Halkımız dışarı çıkmaya susamış. Şu an yoğun bir katılım var. 2019 yılına göre üç katlık bir artış söz konusu. Amacımız Van Gölü’nün güzelliğine dikkat çekmektir. İçerisinde muazzam bir tarih var. Bin yıllık tarihi eserler var. Van Gölümüzün içinde 4 büyük adamız var. Bu adalardan biri olan Akdamar Adası’na ikinci kez, Çarpanak Adası’na üçüncü kez yüzeceğiz. Yine Adır ve Kuzu adalarımıza da bu tarz yüzme etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu tarz yüzme etkinliklerimizle hem tarihimize hem doğamıza hem de Van Gölü’nün güzelliğine dikkat çekeceğiz. Amacımız Van Gölü’nden olabildiğince faydalanmak ve onu korumaktır” diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.