Van Valisi: Sınıra modüler beton duvarı örülüyor

Van Valisi: Sınıra modüler beton duvarı örülüyor
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İran sınırına modüler beton duvarın örüldüğünü belirterek göçü durdurmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TİGRİS HABER - İran ile sınır güvenliğinin sağlanması, yasa dışı geçişler ile kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla 295 kilometrelik sınır hattının tamamına duvar örülüyor. Van’ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında başlatılan ve Ağrı’nın Doğubayazıt ile Hakkari’nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sınırda kurulan beton santrallerinde üretilen 3 metre yükseklik, 2 metre 80 santimetre genişlik ve 7 ton ağırlığındaki beton bloklar, iş makineleriyle önceden zemini hazırlanan sınır hattına titizlikle yerleştirilirken, Van-İran sınırlarında 64 kilometrelik hatta yapılacak modüler duvar çalışmalarının ikinci etap çalışmalarına da geçildi. Güvenlik duvarı güzergahında paralel yapılacak hendek ve yolda sınır birlikleri de 7 gün 24 saat devriye gezerek gözetim altında tutacak.

“Düzensiz göçmenler için tüm birimler seferber oldu”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, iki yıl önce Van’ın birçok noktasında düzensiz göçmen görmek mümkünken, günümüzde bunu görmenin neredeyse imkansız hale geldiğini belirtti. Düzensiz göçmenlerin kent merkezine gelişi konusunda tüm birimlerin seferber olduğunu ifade eden Vali Bilmez, “Sınırda maruz kaldığımız göç baskısında bir artış var. Ancak geçmişle kıyaslanmayacak kadar bütün kurum ve birimlerimiz bu anlamda seferber oldu. Sınırımızda 4 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğinde hendek kazıldı. Şu an bir taraftan modüler beton duvarı örülürken, üzeri için bir taraftan jiletli tel çekimi yapılıyor.” dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.