Van'da cenazeleri binler Yüksekova'ya uğurladı

Van'da cenazeleri binler Yüksekova'ya uğurladı
Yüksekova'da polis kurşunu ile öldürülen Mehmet Reşit İşbilir (35) ile Veysel İşbilir'in (34) cenazeleri Van'da dini vecibeleri yerine getirildikten sonra binlerce kişi tarafından Yüksekova'ya uğurlandı.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde HPG'li mezarlarının tahrip edilmesine ilişkin yapılan protesto eyleminin ardından ilçe merkezinde özel harekat timleri tarafından açılan ateş sonucu öldürülen Mehmet Reşit İşbilir (35) ve Veysel İşbilir'in (34) cenazeleri Van'dan Yüksekova'ya doğru yola çıktı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Hastanesi'nde otopsileri yapılan cenazelerin, Van'da Şabaniye Mahallesi'nde bulunan Sebze Hali Camisi'nde dini vecibeleri yerine getirildi. Ardından ise, binlerce yurttaşın katılımıyla toprağa verilmek üzere Yüksekova'ya uğurlandı. Yüzlerce araçlık konvoyda BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, PM üyesi Ramazan Yıldız, BDP Van il ve ilçe örgütü yöneticileri, bölge belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri de yer aldı. Van'da yüzlerce araçlık konvoyla cenazeler Yüksekova'ya doğru yola çıktı. 

Öte yandan Van'dan cenazeler ile beraber Yüksekova'ya gitmesi beklenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in uğurlamaya yetişemedikleri için Yüksekova'daki cenaze törenine katılacakları öğrenildi. Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in cenazelerinin Yüksekova'da Begire Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi. 

Hakkari'den cenazeye kitlesel katılım

Öte yandan Hakkari'de yüzlerce kişi, polis tarafından vurularak öldürülen Mehmet Reşit İşbilir ile Veysel İşbilir'in cenaze törenlerine katılmak üzere Yüksekova'ya doğru yola çıktı. Cenaze törenine katılmak için BDP Hakkari İl Örgütü binası önünde bir araya gelen yurttaşlar, buradan onlarca araçlık konvoyla Yüksekova'ya hareket etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.