Varlık Fonu eski başkanı tutuklandı

Varlık Fonu eski başkanı tutuklandı
Yurtdışından 25 milyar dolarlık fon bulacağını söyleyerek, Varlık Fonu'ndan 25 milyon dolar komisyon aldığı öne sürülen iş insanı Bülent Göktuna ve Fon'un eski başkanı Mehmet Bostan tutuklandı. Yurtdışından ise böyle bir para getirilmediği ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - Tüm büyük kamu işletmelerini çatısı altında toplayan Türkiye Varlık Fonu'nun 25 milyon dolar dolandırıldığı ortaya çıktı. Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla’nın haberine göre, 2018 yılında yapılan denetimde, Varlık Fonu'nda 25 milyon dolarlık bir açık tespit edildi.

Yapılan incelemeler sonunda bu paranın Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna'ya transfer edildiği anlaşıldı. Devlet Denetleme Kurulu tarafından yapılan incelemede, yurt dışından 25 milyar dolarlık fon bulacağını söyleyen Bülent Göktuna'nın, bunun karşılığında 25 milyon dolar komisyon aldığı tespit edildi. Ancak istenen fon alınamadığı gibi 25 milyon dolarlık komisyon da buharlaştırıldı.

Geçen hafta gözaltına alınan eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna, 'devleti zarara uğratmaktan' tutuklanarak, Silivri Cezaevi'ne kondu.

2016 yılında başkanlığa atanmıştı

Mehmet Bostan Kasım 2016'da 200 milyar doları yöneten Varlık Fonu'na, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından başkan olarak atandı. 11 ay boyunca Varlık Fonunu yöneten Mehmet Bostan Eylül 2017'de ani bir şekilde görevden alındı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.